7 Ноември, 2016 12:36 3 126 38

ЕС припомня на Турция кой държи хляба и ножа

  • ес-
  • люксембург-
  • турция

Заплахи за санкции срещу Анкара

Външният министър на Люксембург Жан Аселборн заяви, че е възможно въвеждането на санкции от ЕС срещу Турция, във връзка с политическите арести в страната, съобщи „Deutschlandfunk “.

Той напомни, че 50% от износа на Турция е за ЕС и 60% от инвестициите в страната идват от Европа.

„Това са неограничени средства за натиск и в един момент ние можем да ги използваме.

Това, което става в Турция е наръчник за диктатура. Кюрди и турци се страхуват, че по всяко време може да влязат в затвора. Използват се методи, подобни на тези от нацистките режими. Ситуацията е недопустима“, заяви Аселборн. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Диди

    0 0 Отговор
    Ето и отговора на Европа за политиката на Ердоган.Сега остана Ердоган да призове турците живеещи в Европа и току виж ще излязат да демонстрират.
  • 2 Хасан

    0 2 Отговор
    Нека да излязат..Нали това е демокрация.. Обществото да оказва натиск върху политическите решения..трябва да подкрепим Турция в борбата му срещу тероризма.. А не европейската олигархия..защо Меркел все още не прави изявление против неуспешния преврат??? Защото е част от западната олигархия.. Ей го немския проект Герб се провали

    Коментиран от #16

  • 3 Хасан

    0 1 Отговор
    Не на Немска Европа,ДА на Европейска Европа

    Коментиран от #17

  • 4 Хасан

    0 1 Отговор
    Не на Западния колониализъм.. Няма шепа бюрократи да ни диктуват как ще се живее.. Не може в" демократична "Германия да се провежда митинг в подкрепа на тероризма
  • 5 Диди

    1 0 Отговор
    Хасане,грешиш.Меркел направи изявление и осъди преврата към Ердоган,казвайки че това не е демократичния начин.Тя наистина остро осъди преврата.А що се отнася до демонстрациите,да,но те чупят и рушат всичко.Трябва ли чужда държава да акцептира това?
  • 6 Диди

    1 0 Отговор
    Да вземем политиката на Ердоган ли?В Европа всяка държава трябва да си е суверенна,да си има правата а не повечето неща да се налагат от ЕС.
  • 7 някой

    1 0 Отговор
    Така трябва,твърда ръка.Турчин от друго не разбира,докато не го нариташ ще върти ще суче все неговите ислямистки и неоосманистки
    желания да налага.Много години правят мръсотии време е да ги спрат.
    А на когото не му харесва Европа има свобода да ходи из Анадола да
    си живее по законите на Ердогрух.
  • 8 Хасан

    0 1 Отговор
    Диди..всичко почна след кулите близнаци и антиарабска или антиислямско риторика на запад. Тогава арабските бизнесмени откриха Турция..вложиха милиарди.. И Турция се развива изплати си дълговете към МФ и почна да води независима политика от Запад.. Създаде добри отношения с Русия,Ирак, Сирия,Армения но това не се хареса на вълците от Уолстрийт

    Коментиран от #11

  • 9 Хасан

    0 1 Отговор
    Ей никаква толерантност,никакви доводи
  • 10 Хасан

    0 1 Отговор
    Запада ти дава хляб и сирене. Ама няма да искаш мръвка . Особенно неговата мръвка
  • 11 наблюдател

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "Хасан":

    Не лъжи всичко започна много по рано.Турция е закриляна от Англия още по време на Руско турските войни.
    Турците са били изхвърлени отатък Босфора през 1878 ма.Англичаните ги спасяват заради интереси.После през 1923 та пак им подаряват много земи и оставят поробените народи да се мъчат под турския ятаган.Кюрдите и те са потърпевши от тази политика.
    После американците ги финансират за да имат бази там,европейските държави също много помагат за да измъкнат простата турска сган от средновековието.И след толкова години усилия и дадени пари сега идва ислямиста Ердоган и почва пак да избива хора и да ги вкарва по затворите.На това трябва да се сложи край,крайно време е ЕС да наложи снакции на тъпия фес помислил се за султан.
  • 12 Хасан

    0 1 Отговор
    Наблюдател.. На бай Иван комшията, синът се върна от Виена..Следваш там.. Дойде си с гадже -мургави..пакистанец ли кюрдин ли не знам..спят в една стая.. Станало гейче.. На някои просто им харесва рязан.. Какво да се прави
  • 13 Диди

    0 0 Отговор
    Момчета,нямам време да общувам с вас.Желая ви приятен ден.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Киро

    1 0 Отговор
    Точно така, ердогрух само от това разбира - натискай му главата в калта, докато почне да се гърчи, да се нас.ра и да се умилква след това.

    Путаран показа нагледно как се прави.
  • 16 Киро

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Хасан":

    Борбата срещу тероризма означава борба срещу ердогрух.
    Терорист номер 1 в региона.
  • 17 Киро

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Хасан":

    А вие кво общо имате с Европа, че да скимтите някви лозунгчета?
  • 18 Хасан

    0 1 Отговор
    Киро..а на теб какво ти е от това?! Човека си гони своя интерес.. А не като тебе немския,или руския интерес
  • 19 Хасан

    0 1 Отговор
    Ние искаме Европа.. Европа винаги е била проблем за останалия свят..колониализъм,робство,комунизъм,фашизъм,расизъм,..това всичко е възникнало в Европа.. Силна Турция ще е гарант за онеправданите народи

    Коментиран от #20, #21, #24

  • 20 onq s konq

    1 0 Отговор

    До коментар #19 от "Хасан":

    Ами да...-Турция и в момента е гарант на един от най-онеправданите - Кюрдите!На езика ми е да им кажа "да ви имам "гаранта"...ама няма :)

    Коментиран от #22

  • 21 кроко

    0 1 Отговор

    До коментар #19 от "Хасан":

    Хасане, ердоган иска много неща, но все за чужда сметка! Обича да се бърка във вътрешните работи на съседите си, а дори пробва да го играе и международен играч. И когато ЕС го кара да играе по тяхните правила, ердоган започва да се пеняви. На всеки му е ясно че с репчене не става - нито на вън, нито във вътрешната политика. Казах ти го - за ердоган най-умното, което може да направи е да се оттегли по някакъв начин. Тия подлоги в ЕС няма да са вечно на власт, а и дори те е много вероятно да му лепнат едни санкции.
  • 22 кроко

    0 1 Отговор

    До коментар #20 от "onq s konq":

    Шшшт, конь, на тебе Виниту не ти ли е казал че са приятели с ердоган и не трябва да се клати неговия имидж?! Виниту е същия комплексар и егоцентрик, като ердоган, само че последния има малко повече покритие, а нашия е тотална гола вода! Аре ходи пий една студена вода, че да свикваш за Неделя!

    Коментиран от #23, #25

  • 23 onq s konq

    0 0 Отговор

    До коментар #22 от "кроко":

    Дано с раздаването на "квалификации" ти се вдигне самочувствието,но защо като малък не са те научили никога да не казваш "хоп" преди да си скочил?Потърпи до неделя-не е далече!Между другото съм на студено бяло вино а не на вода:)
  • 24 Патриот

    1 0 Отговор

    До коментар #19 от "Хасан":

    Ш... Ей ! Внимавай какви ги дрънкаш! - Ще хапнеш дървото ми се струва! хващай пътя надолу и не спирай докато не си отидеш в Азия!
    Иначе както спомена вчера ще има Косово!
    Арменците ще си го върнат при първа възможност и няма да има милост! Така както и тук няма да има милост!
    Добре помни думите ми фес!
    - Събирай си килимчето и обратно в Анадола! Отивай на топло!
  • 25 Ник

    0 0 Отговор

    До коментар #22 от "кроко":

    Доживях Коня да има национална, чисто Българска позиция !
    Това момче се учи бе! Току виж утре прозрял, че Борисов е чест женски полов орган и няма чест. Като се сетя миналата година да се прегръща и целува с Ердоган направо ми се доповръща!
    Но! - Кончето има напредък! :-)
    Това трябва да се поощри!
    Браво момче! Най- сетне си в почти правилната посока! - Всичко що не е в интерес на страната трябва да бъде громено!
    Това не означава да си чужда подлога! - Това не е тактика - или поне не е мъжка!
  • 26 ХАСАН

    0 0 Отговор
    Патриоте - Червената армия влезе в Бьлгария и разстрелваше бьлгарските царски офицери, след това назначи бьлгарския Хумейни в изгнание ( Г.Димитров) и имаше 45 г.марионетно правителство-От кого те освободи Альоша че имаше 40 години паметник на чужд войник в бьлгарски град!!??

    Коментиран от #27

  • 27 Патриот

    0 0 Отговор

    До коментар #26 от "ХАСАН":

    Не ме занимавай с ВСВ, тя няма отношение за омразата ми към Турция! Историята на моята омраза започва от към 1350 година, когато твоите роднини по покана на едни други нашественици - Гърците влизат на Европейският континент и носят смърт не само с оръжие, но и чрез бубонната чума!
    Ти драги - твоите деди са донесли азиатския плъх, който е приносител на чумата на територията на Европа. Така около 1350 - 70 година умират 70% от населението на Европа!
    После твоите гнусни деди са клали моите родственици 500 години и са изтръгнали почти всичко от културата ни.
    Така ,че не ме вкарвай в други теми! Омразата към твоята Турска родина ще е винаги до кръв! За това не ми навирай в лицето Турция. Тя ще е мой враг (а и ти ) докато съм жив!
  • 28 стоян георгиев

    0 0 Отговор
    дано жълтия картон на ердоган повлияе на турците там при следващото гласуване.все още не е загубено всичко при тях,но тенденциите са в много лоша посока .
  • 29 Диди

    0 0 Отговор
    Хората в Турция започнаха да демонстрират.Ердоган не може да продължи диктаторската си политика.Той разделя народа,взима им правата и ги праща в затвора.Ако продължи така,след време турския народ ще го свали с помоща на ,,други заинтересоващи,,.
  • 30 Хасан

    0 0 Отговор
    Патриот.. Чумата не е пренесена от Европа.. Тя възникна в Европа от мръсотията и безразборния секс..Мюсюлманите задължително 5 пъти на ден се мият преди молитва..а в Средновековна Европа банята беше непозната.. В Версай е нямало баня и тоалетна а с мокра кърпа се е мило тялото и дебел грим и парфюм.за да крие миризмата

    Коментиран от #32

  • 31 Хасан

    0 0 Отговор
    Не искам да дискутирам за Османската империя..кажи сега какво ще правиш тая седмица..патова ситуация за вас..За Герб подкрепен от Дост или за Радев подкрепен от ДПС??
  • 32 истината

    0 0 Отговор

    До коментар #30 от "Хасан":

    Кой с какво се е мил не е важно,важното е че европееца е съградил цивилизация и научни открития благодарение на които днес светът е различен.А твоите роднини може по 5 пъти да се подмиват с ибрика и да се дупят в посока Мека,но нищо не са допринесли за развитието на света.
  • 33 Хасан

    0 0 Отговор
    До истината-развитието на човечеството има различни периоди..И Китай са допринесли,и арабския свят,и османлиите и европейците.. Но докато в културата на изтока е самия човек,вътрешния мир и хармония,отношенията между човек и природа то в основата на запада е алчността Алчността е движещия фактор на прогреса.. Алхимиците искаха да превърнат метала в злато и допринесоха за развитието на химията,Колумб търсеше злато и откри Америка,,..Йогата възникна на Изток,религиите вьзникнаха на изток и така нататьк
  • 34 Хасан

    0 0 Отговор
    Запада е относително понятие.. Не знам защо Запада не ти разрешава атомните централи и закрива техникума който подготвяше кадри и специалности ядрена физика която подготвя инженери!!а ако има начетени, талантливи момчета то са добре дошли на запад за развитието му.. Какво ще правят в България!!
  • 35 Киро

    0 0 Отговор
    Ауу, хасанчо, я напиши с какво точно османлиите са спомогнали за развитието на света?

    Напиши какво са изобретили, какво са дали на човечеството, айде?

    ...освен манафлъка, имам предвид.
  • 36 Хасан

    0 0 Отговор
    Хигиената Киро..хигиената...до османлиите прадядо ти нямаше баня и тоалетна.. То в Версай няма като ли балканите

    Коментиран от #37

  • 37 Патриот

    0 0 Отговор

    До коментар #36 от "Хасан":

    Ей я прочети внимателно историята! Азиатският плъх е приносител на Бубонната Чумаи пристига с Корабите от Азия!
    И петнайсе пъти да си миеш задника Бубонната чума идва от Азия!
  • 38 ХАСАН

    0 0 Отговор
    Патриоте ти пьк що се мислиш за европеец??и кажи сега за кого ще гласуваш .За ДПС сорри за Радев или за Дост сорри Цачева???--аз сьм си в Англия ти да му мислиш