Last news in Fakti

13 Ноември, 2016 12:13 1 012 0

300 агенти ще пазят Обама в Атина

  • барак обама-
  • президент-
  • гърция-
  • атина-
  • сигурност-
  • агенти

Драконовски мерки за сигурност в Гърция

300 агенти ще пазят Обама в Атина - 1
Снимка: БТА/ AP

300 агенти от американските тайни служби ще бдят за сигурността на Барак Обама по време на посещението му в гръцката столица Атина, съобщи „Имерисия“.

Американският президент, чийто мандат е към своя край, ще лети до южната ни съседка на 15 ноември. Гърция, Германия и Перу ще са финалните му дестинации като държавен глава на САЩ.

В Гърция тече трескава подготовка за пристигането на Барак Обама. Мерките за сигурност ще са драконовски. Американските служби са влезли в контакт с гръцките си колеги, за да осигурят сигурността на президента.

Пред „Екатимерини“ Обама похвали приноса на Гърция към НАТО. Президентът също така се изказа ласкаво и за гръцкия народ, който „е показал благородност към бежанците“.

Барак Обама добави, че Гърция трябва да предприеме решителни стъпки в посока икономическите реформи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: