17 Ноември, 2016 14:33 2 529 1

Приближава ли човечеството своя апокалипсис

  • човечеството-
  • край-
  • анализ

Вероятността за глобална катастрофа е 1:500

Човечеството може да живее в свят на ръба на апокалипсис. Това показва доклад на Университета в Барселона, съобщи „Дейли Мейл“.

Докладът се базира на теория, предсказваща бъдещия брой на родените на планетата, на базата на хората, родени до сега. Според него вероятността от глобална катастрофа възлиза на 1:500.

Според математика Фъргюс Симпсън до този момент в историята на Земята са родени около 100 млрд. души. Според него човешката раса е към средата на своето съществуване.

„Когато 8 държави в света притежават ядрено оръжие е глупаво да си заравяме главата в пясъка. Вероятността за глобална катастрофа не е пренебрежима.

Важно е различни глобални рискове да бъдат смекчени. Ние може и да не избегнем неизбежното, но можем да го забавим“, заяви Симпсън.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мнение

    1 1 Отговор
    изгубени 20 секунди от живота ми
Новини по държави: