Last news in Fakti

19 Ноември, 2016 11:24 1 347 0

Доналд Тръмп откри съюзник в лицето на Бърни Сандърс

  • бърни сандърс-
  • доналд тръмп-
  • съюзник-
  • президент-
  • обещания-
  • социална политика

Но само ако Тръмп има "смелостта" да се изправи срещу корпоративна Америка

Доналд Тръмп откри съюзник в лицето на Бърни Сандърс - 1
Снимка АП/БТА

Новоизбраният президент на САЩ Доналд Тръмп може би ще се сдобие с неочакван съюзник, ако спази обещанието си да се пребори с корпоративна Америка. Това заяви Бърни Сандърс, който бе основният съперник на Хилари Клинтън във вътрешнопартийната надпревара за президентските избори в САЩ.

"Ако Тръмп има смелостта да се изправи срещу тези корпорации, той ще има съюзник в мое лице", каза бившият кандидат за президент от Демократическата партия,  цитиран от Си Ен Ен.

Желанието на Сандърс, дългогодишен демократичен социалист, да работи с Тръмп по редица икономически въпроси, подчерта неортодоксалното и поразително популистко послание, което Тръмп използва по време на зашеметяващата си победа над Хилъри Клинтън.

По време на пресконференция, сенаторът от Върмонт изрази одобрението си и за други предизборни обещания на републиканския кандидат, част от социално-икономическата програма на новия държавен глава. Сред тях са идеите за защита на социалното осигуряване и здравеопазването, намаляване на цените на лекарствата, повишаване на минималната работна заплата, както и налагането на мита върху фирми, които прехвърлят производството си извън САЩ, за да намалят данъчната си тежест.

Въпреки това Сандърс категорично заяви, че ще се противопостави на републиканеца, ако той реши да провежда „расистка, ксенофобска и насочена срещу околната среда политика“.

Сандърс беше основният противник на Хилари Клинтън по време на първичните избори, на които бяха избрани официалните кандидат-президенти на двете основни политически сили в САЩ.

Запитан дали би могъл да победи Тръмп, ако бе спечелил номинацията на демократите, Сандърс отвърна, че не е продуктивно да гледаме назад и кратко промълви: но "кой знае..."

Сандърс каза, че не е говорил директно с Клинтън след загубата й, но въпреки това, заедно с други сенатори от Демократическата партия, е участвал в конферентен разговор с нея.

Някои от съветниците на Клинтън го обвиниха, че неговата кандидатура е била причина за отслабването на позициите на Клинтън в общите избори, твърдение, което Сандърс отхвърля. "В крайна сметка кандидатурата ми се оказа от полза", заяви той.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА