Last news in Fakti

25 Ноември, 2016 07:37 1 663 5

Тръмп трябва да жертва съюза с кюрдите заради Турция

  • доналд тръмп-
  • сащ-
  • турция-
  • шломо бен-ами-
  • кюрди-
  • project syndicate

Тръмп трябва да пожертва съюза с кюрдите, за да запази добрите отношения с Турция

Тръмп трябва да жертва съюза с кюрдите заради Турция - 1
Снимка: БТА/ AP

Един от важните въпроси, на които новоизбраният американски президент Доналд Тръмп трябва да обърне внимание след встъпването си в длъжност, е Турция.

За да запази двустранното сътрудничество по оста Вашингтон – Анкара, Тръмп трябва да жертва съюза на американците с кюрдите – най-надеждните им съюзници в битката за Мосул и Рака.

Такава позиция изрази бившият израелски външен министър Шломо Бен-Ами в коментар за „Project Syndicate“.

Project Syndicate е най-големият по мащаб източник на коментари. Читателите на Факти.бг имат възможност да се докоснат до анализите и коментарите, както до мненията на европейски и световни лидери в различните области, политици, нобелови лауреати и граждански активисти по важните за света проблеми.

Четете пълния текст на коментара на Шломо Бен-Ами във Факти.бг.!


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Говедара

    2 3 Отговор
    Аз мисля че няма да жертва съюза с кюрдите, ами ще съумее да се оправи
  • 2 Кибик

    1 1 Отговор
    Американската външна политика е вулгарно безпринципна. Ако някой нещастен соросоид направи жалък опит да противоречи ще го помоля да коментира отношенията между САЩ (псевдо защитник на демокрацията и гражданските права и свободи) и Саудитска Арабия (деспотична теократична монархия, по добре куче в Германия отколкото жена, гей или чужденец в С. Арабия, бежанци там няма защото ги стрелят на границата),

    Коментиран от #3

  • 3 Говедара

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Кибик":

    Всъщност е много принципна спрямо техните интереси и вулгарно брутална и убийствина спрямо чужди държави, да се надяваме че Тръмп ще покаже нещо ново
  • 4 ХАСАН

    2 3 Отговор
    Трябва да се съобразяват с Турция!!Турция беше най верния съюзник на Запада срещу соц.лагера и изведнъж Сащ почна да подкрепя "марксистко-ленинска революционна организация",която използва терор за постигане на политически цели!!
  • 5 Някой

    0 0 Отговор
    Турция трябва да даде държава на кюрдите иначе войната няма да спре.Тръмп трябва да притисне Ердогрух зада се поправи несправедливоста наложена някога от Англия и Франция.