Last news in Fakti

30 Ноември, 2016 07:45 806 3

Тръмп е индикатор за популистки катаклизми

  • доналд тръмп-
  • сащ-
  • катаклизми-
  • анатол калецки

Какви ще са последиците от избора на Тръмп?

Тръмп е индикатор за популистки катаклизми - 1
Снимка: БТА/ AP

Новоизбраният американски президент Доналд Тръмп изглежда като индикатор за популистки катаклизми в Европа. Това заяви в анализа за „Project Syndicate“ икономистът Анатол Калецки.

Според него победата му е била също толкова неочаквана, както и излизането на Великобритания от Европейския съюз. Налице обаче са очаквания примерът да бъде последван и в Австрия в изборите за президент.

Project Syndicate е най-големият по мащаб източник на коментари. Читателите на Факти.бг имат възможност да се докоснат до анализите и коментарите, както до мненията на европейски и световни лидери в различните области, политици, нобелови лауреати и граждански активисти по важните за света проблеми.

Четете пълния текст на коментара на Анатол Калецки във Факти.бг.!


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тодоров

    1 1 Отговор
    Той беше вече последван в България и Молдова. Всички индикации показват, че примерът ще бъде последван не само в Австрия. Следват Германия, Франция и т.н. На Европа и дойде до "гуша" от евролиберасти.
  • 2 demograph

    0 0 Отговор
    Популизма е средство за вземане на властта. Упражняването на влстта е друга ракия. Сега ще видим Патреотите каква ракия ще ни почерпят. Шльоковица.
  • 3 кроко

    0 0 Отговор
    Популизъм е да обвиняваш в популизъм когато нямаш доводи против действията и идеите на обвинения.