3 Декември, 2016 02:00 2 635 1

В Германия притеснени от земетресения

  • германия-
  • земетресение-
  • трусове-
  • притеснени

В провинция Баден-Вюртемберг са регистрирани 70 труса от средата на октомври до сега

През последните месеци в югоизточната част на Германия е преминала вълна от земетресения. Местната сеизмологична служба съобщава, че от средата на октомври са регистрирани десетки трусове и не изключва опасността да има някои по-силни.

В провинция Баден-Вюртемберг са регистрирани 70 земетресения за същия период, съобщават немските медии. Техният епицентър е бил най-често в района на община Хилцинген, на дълбочина 5 км и с магнитуд 3 по скалата на Рихтер.

Досега няма съобщения за нанесени материални щети.

Според геолозите не може да се прогнозира как ще се развие тази серия от земетресения, но не изключват земята там да се разтресе по-силно.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иванов

    2 0 Отговор
    Ето немците се притесняват, а наште умници от БАН казаха ,че за България няма абсолютно никаква опасност от силно земетресение.Изкуфели старчета...
Новини по държави: