Last news in Fakti

1 Ноември, 2011 18:28 1 792 1

„Ликвидатори“ на Чернобил протестираха в Киев

  • чернобил-
  • киев
„Ликвидатори“ на Чернобил протестираха в Киев - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Близо хиляда „ликвидатори“ на последиците от катастрофата в Чернобилската АЕЦ през 1986 г. се опитаха да превземат украинския парламент, за да протестират срещу премахването на социалните им привилегии.

С викове „Позор!“ протестиращите започнаха да чупят метални заграждения около сградата, но бяха отблъснати от стотина полицаи от специалните сили за борба с безредиците, съобщи АФП.

„Щом спряхме атома, ще спрем и беззаконието на кабинета“; „Инвалиди от Чернобил, да не допуснем отменяне на преференциите!“, издигнаха лозунги недоволните.

Демонстрантите са възмутени от проектозакон за премахване на социалните преференции за 16 категории граждани.

Украйна отбеляза на 26 април 25 години от ядрената катастрофа в Чернобил. По данни на екологичната организация "Грийнпийс" са загинали най-малко 100 000 души от ракови заболявания, нарушения на имунната система, сърдечни болести и други.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 holder

    1 0 Отговор
    Срам ! Тези хора са рискували живота си, а други дори са знаели че отиват на сигурна смърт, за да спасят други животи, но малко хора могат да си представят тези моменти и да ги оценят. А те щели да им спират "социалните привилегии" ,малкото което получават дори ....