Last news in Fakti

4 Декември, 2016 15:08 1 234 0

В Германия задържаха терорист, искан от Турция

  • германия-
  • муса асоглу-
  • турция-
  • терорист-
  • арест

55-годишният мъж е арестуван в Хамбург

В Германия задържаха терорист, искан от Турция - 1
Снимка: БТА/ XINHUA

В Германия задържаха предполагам член на движението DHKP-C, обявено за терористично в Турция и Европейския съюз, съобщи Middle East Monitor.

55-годишният Муса Асоглу, който имал и холандски паспорт, е бил арестуван в град Хамбург. Той е ключова фигура в европейското крило за терористичната организация.

Турското вътрешно министерство е обявило 4 милиона турски лири за главата му, като е поставила лицето и в списъка с издирване терористи.

През миналата година ведомството обнови списъка, в който фигурират имената на 676 души, разделени в категории. Най-опасните сред издираните лица са в „червената“ категория – в която е и Муса Асоглу.

Арестът на 55-годишния мъж идва на фона на острите критики на Реджеп Ердоган към Германия и Европейския съюз, които по думите му подкрепят терористи.

В началото на месец ноември турският президент заяви, че Германия се е превърнала в убежище за терористи, визирайки подслоняване на членове на „Фето“, ПКК и Революционния фронт за народно освобождение (DHKP-C).

„Те ни дават съвети. Но ние сме притеснени за вашата позиция. Вие помагате на терора. Но терорът ще ви удари като бумеранг“, заяви Реджеп Ердоган в столицата Анкара.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: