Last news in Fakti

6 Декември, 2016 12:48 1 193 0

Несъществуваща държава иска връзки с Тръмп

  • доналд тръмп-
  • либерланд-
  • сащ

Либерланд се намира между Сърбия и Хърватия

Несъществуваща държава иска връзки с Тръмп - 1
Снимка: БТА/AP

Самопровъзгласилата се за независима държава Либерланд обяви, че е готова да поддържа дипломатически отношения с новия президент на САЩ – Доналд Тръмп, съобщи „Вашингтон Пост“.

„Има много връзки и споделени идеи между Либерланд и президента Тръмп“, заяви президента на страната Вит Йедличка. Той дори споделя, че има планове да присъства на встъпването в длъжност на Тръмп.

Според Йедличка негови близки са свързани с Тръмп чрез хора в неговата кампания.

Вашингтон не признава Либерланд за суверенна държава. Всъщност самопровъзгласилата се страна не е е призната от друга държава.

Йедличка провъзгласи създаването на Либерланд през миналата година. Страната е разположена на територия от 7 кв. км. Тя се намира на брега на Дунав между Сърбия и Хърватия, в района между Бачки Монощор и Змайевац.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА