Last news in Fakti

9 Декември, 2016 08:37 947 3

Аш Картър прави внезапна проверка в Афганистан

  • аш картър-
  • сащ-
  • афганистан-
  • посещение-
  • външна политика

Министърът на отбраната ще се срещна в военния контингент на САЩ

Аш Картър прави внезапна проверка в Афганистан - 1
Снимка АП/БТА

Американският министър на отбраната Аш Картър направи внезапна, изненадваща визита в Афганистан в петък. Посещението му дойде на фона на надигащите се въпроси около пътя, по който ще поеме външната политика на новоизбрания президент Доналд Тръмп, съобщава в. "Ню Йорк Таймс".

Афганистан е силно заинтересован от решението, което ще вземе новата администрация в Белия дом, тъй като талибаните подновиха затихналият дългогодишен конфликт в страната.

По време на днешната си визита Картър ще се срещне в американския контингент в страната и с афганистанския президент Ашраф Гани.

Тръмп почти не говори за външнополитическите си планове, а по отношение на бъдещите американски действия в Афганистан няма почти никакви подробности. Това е учудващо, тъй като в страната в момента пребивават около 10 000 американски войници - контингент, който САЩ остави да следи за реда и мира, след като режимът на талибаните бе свален.

Темата за Афганистан бе почти изхвърлена от предизборните речи на Тръмп, в които той фокусираше почти цялото си внимание към проблемите в САЩ. Тръмп обаче заяви, че САЩ трябва да спре да се занимава с "изграждането на нации".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бббббб

    2 1 Отговор
    Американската демокрация породи не стихващ дългогодишен конфликт.
  • 2 незнайко

    2 1 Отговор
    Защо не оставят населението в Авганистан, само да реши какво иска. САЩ само подклаждат конфликти, но далеч от тях.
  • 3 Max

    1 1 Отговор
    Май забравяте кой започна война там и я загуби
Новини по държави: