Last news in Fakti

15 Декември, 2016 10:49 1 598 4

Путин пристигна в Япония

  • владимир путин-
  • шиндзо абе-
  • посещение-
  • япония-
  • русия-
  • визита

Дългоочаквана визита

Путин пристигна в Япония - 1
Снимка: БТА/ AP

Руският президент Владимир Путин пристигна на двудневно посещение в Япония, съобщи ТАСС. Самолетът на държавния глава кацна в префектура Ямагучи.

Той ще се срещне с министър-председателя на азиатската страна Шиндзо Абе, а визитата е очаквана с огромен интерес от световната дипломация.

Разговорите на високо ниво между Москва и Токио ще се проведат в три етапа. Първият ще бъде среща между руския президент и японския премиер, придружавани от няколко членна делегация.

Вторият етап ще бъде среща на четири очи между Владимир Путин и Шиндзо Абе, а третият – работна вечеря с участието на министри. На нея се очаква да бъдат обсъдено развитието на двустранните отношения.

Руският президент и японският премиер ще обсъдят различни геополитически въпроси, а сред акцентите на визитата е и възможността да бъде подписан мирен договор между двете страни.

Русия е една от страните, с които Япония не подписва мирен договор след края на Втората световна война. Причината е, че в края й съветските войски окупират четири японски острова северно от Хокайдо, най-северната префектура на страната.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пеньо

    2 8 Отговор
    Япония е поредният съсед, от който Русия е отхапала парче територия!

    Коментиран от #2

  • 2 абе овча главо

    5 1 Отговор

    До коментар #1 от "Пеньо":

    Така се прави велика държава---а не да чакаш плотупване по рамото.....
  • 3 kcaniba

    2 1 Отговор
    Микакво значи окупират!???
    Те, съветските войски по тази логика окупират от Япония - манджурия, монголия, Китай и Корея!!!
    Много интересни са тези руски окупатори!!!
    Преди това окупираха Берлин и всичко преди Берлин)))
  • 4 ААА

    2 0 Отговор
    Територии се печелят със спечелени войни. И тежко на победените- Това е сентенция от времето на Римската Империя. Когато Япония побеждава руският флот при Цушима, и присъедини руските територии ,около Порт Артур, дали ги е върнала впоследствие от добро желание ,или ги е загубила при следващата война. Ако Япония беше спечелила войната срещу СССР 1938г. в далечният изток ,дали щеше да им върне територията ,по молба на Русия. Войната е като покера,ако спечелиш-добре,ако загубиш,ставаш ,оставяш парата на масата и изчезваш, до следващата игра-ако ти стиска.
Новини по държави: