Last news in Fakti

16 Декември, 2016 14:54 1 820 4

Путин няма да участва в Мюнхенската конференция по сигурността

  • мюнхен-
  • конференция по сигурността-
  • русия-
  • владимир путин-
  • президент-
  • конференция

Ишингер: Желателни са нови разговори между Вашингтон и Москва

Путин няма да участва в Мюнхенската конференция по сигурността - 1
Снимка: Wikipedia

Руският президент Владимир Путин няма да участва в Мюнхенската конференция по сигурността, която ще се проведе от 17 до 19 февруари следващата година. Това заяви прессекретарят на Кремъл Дмитрий Песков. В конференцията ще участва министър-председателят Дмитрий Медведев.

Факти.бг припомня, че в края на ноември министър-председателят на Бавария Хорст Зеехофер покани новоизбрания президент на САЩ Доналд Тръмп да посети Мюнхен. Като повод за посещение на Тръмп в Бавария Зеехофер посочи Мюнхенската конференция по сигурността.

Мюнхенската конференция се провежда за първи път през 1963 г. и по традиция това става в хотел в луксозния мюнхенски хотел “Байришер Хоф“. Председател на Мюнхенската конференция за сигурност е авторитетният немски дипломат Волфганг Ишингер.

Днес в интервю за радио „Дойчландфунк“ Ишингер каза, че президентът Барак Обама е унижил публично Русия като я е нарекъл „регионална сила“. След пет години „ледена епоха“ са желателни нови разговори между Вашингтон и Москва, заяви Ишингер.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 mediator37

    2 18 Отговор
    Не е лъжа, че Русия е регионална сила.

    Коментиран от #3

  • 2 Kcaniba

    5 3 Отговор
    не е лъжа, че тролчетата лъжат!!
  • 3 Бай хой

    5 2 Отговор

    До коментар #1 от "mediator37":

    Айнщайн, Медведев не е ли от Русия?

    Мозък, не ти ли се струва че щом изпраща Миша заначи че е над тозци форум?

    Уж си схванато момче а бавно схващаш и по дълго трябва да ти се обяснява.
  • 4 no name no face no number

    0 0 Отговор
    Няма смисъл от повече разговори. За да се водят разговори трябват човеци със сърца а не некви си атлантеци доказали се във времето като унищожители на хората и тихните права и свободи.
Новини по държави: