Last news in Fakti

22 Декември, 2016 18:38 2 874 3

Полицейски заговор за убийството на руския посланик?

  • мевлют алтънташ-
  • полицай-
  • турция-
  • русия-
  • посланик
Полицейски заговор за убийството на руския посланик? - 1

Убиецът на руския посланик в Анкара е Мевлют Алтънташ използвал програма за кодиране, която е била широко използвана от сподвижниците на живеещия в САЩ проповедник Фетулла Гюлен, съобщава РИА Новости. Става дума за приложението ByLock. To e особено популярно сред членовете на организацията на Гюлен – Фето.

Разследването в Турция е установило, че Алтънташ е използвал приложението, за да контактува с бившия си началник и неговия заместник, така и с полицаи. Всички те обаче са били уволнени от силите на реда след неуспешния опит за преврат от 16 юли.

Живеещият в изгнание в Съединените щати Фехтуллах Гюлен отрече твърденията на турския президент Реджеп Ердоган, че движението му стои зад атентата. Ислямският проповедник даже допусна, че отговорността носят властите в Анкара.

След близо 3 денонощия арест, турските власти освободиха шестима роднини на Алтънташ. Москва засега е скептична към версията, че той е бил последовател на Гюлен.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Kcaniba

    2 2 Отговор
    ФАЩ радеят за поредна руско-турска война!!!
    Докато се трепат комшитата и БГ го отнася също, те могат да прицапат Крим, да продават залежалите си боклуци и т.н.!!!!
  • 2 Сали

    3 1 Отговор
    Не полицейски а ЕрДухански заговор . На руснаците им е ясно , но се правят на ощипани докато подготвят установките . Турците много ще патят , това не са руснаците през 1878 година .
  • 3 Хасан

    0 0 Отговор
    Ей изпуснахме Турция..ще мине при Русия,Китай.. Тогава имаме да духаше супата
Новини по държави: