1 Януари, 2017 13:59 3 781 4

Над 100 мигранти арестувани в Кьолн на Нова година

  • кьолн-
  • нова година-
  • германия-
  • арестувани-
  • задържани-
  • африканци-
  • нападения

Арестите са били извършени с цел да се предотвратят нападенията, които се случиха в края на 2015 година

Над 100 мигранти арестувани в Кьолн на Нова година - 1
Снимка АП/БТА

Полицията в германския град Кьолн е задържала стотици мъже, "които на пръв поглед изглежда, че са от африкански произход". Арестите са били извършени като част от операциите за предотвратяване на атаки и нападения като онези, които се случиха в града по време на празненствата в новогодишна нощ на 2015 г. срещу 2016 г., съобщава АП.

Кьолнската полиция заяви, че мъжете са били задържани на две от основните железопътни гари, за да бъдат разпитани и самоличностите им да бъдат проверени.

Властите в града бяха изпратили повече от 1500 служители на полицията да патрулират из цял Кьолн по време на тържествата за Нова година. Тази стъпка беше провокирана от многобройните остри критики, че миналата година местната власт не е успяла да спре или предотврати стотиците обири и сексуални нападения, за които бяха обвинени най-вече мигранти от северноафрикански произход.

В социалната мрежа Туитър се появиха публикации от някои празнуващи, които се оплакаха, че полицията е действала своеволно при част от арестите, които са били извършени само въз основа на външния вид.

По-рано в неделя в полицията са получили сигнали, че две жени са станали жертва на сексуално насилие в Кьолн. Един мъж е бил арестуван.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сурвакар

    15 1 Отговор
    Мале, ако се събудят германците от будната кома, голям баир ще им дойде на араби, негри, албанци, "роми"...

    Коментиран от #2

  • 2 Митко

    6 1 Отговор

    До коментар #1 от "сурвакар":

    Не забравяй и фесовете че Ердоган много взе да размахва пръст на германците.
  • 3 Истината

    5 2 Отговор
    Поне за сега няма как да стане. Германия се командва от САЩ. Да не забравяме че при подписване на мирният договор от Втората СВ, съществува клауза която изисква всеки канцлер на Западна Германия(а сега на Германия) да бъде одобрен от САЩ!
  • 4 Диди

    1 7 Отговор
    Момчета,успокойте се,немския народ се,,събуди,,и тепърва ще има промени на закони,изпращат бежънци обратно.Германия ще се справи с този проблем.
Новини по държави: