Last news in Fakti

8 Ноември, 2011 10:55 3 069 0

Белият дом: Нямаме доказателства за извънземни

  • белия дом-
  • извънземни-
  • наса

НАСА все пак проучвала хипотезата за съществуването им

Белият дом съобщи официално, че не разполага с доказателства за съществуването на извънземни, предадоха Асошиейтед прес и Франс прес. Администрацията на Барак Обама направи това необичайно изявление в отговор на две подписки в официалния й уебсайт.


Нововъведение в електронната страница дава възможност на гражданите да внася подписки, на които администрацията трябва да даде официален отговор, ако са събрали достатъчен брой подписи.

В конкретния случай над 5000 души се се подписали под искане Белият дом да разкрие правителствената информация за извънземни същества. Над 12 000 са подписали друга петиция, в която се настоява за официално признаване, че извънземни са влизали в контакт с представители на човечеството.

В една от подписките се твърди, че стотици военни и представители на правителствени агенции са заявявали, че извънземните съществуват и се подчертава, че според редица допитвания американците смятат, че властите крият нещо от тях.

В отговор на питанията Фил Ларсън от Отдела за политика на науката и технологиите към Белия дом заявява, че правителството на САЩ не разполага с доказателства, че съществува живот извън Земята или че извънземни са установявали контакт с хора. Освен това няма надеждна информация такива доказателства да са укрити от обществеността, уточнява Ларсън.

Той все пак не изключва възможността да съществуват извънземни и признава, че НАСА проучва подобна хипотеза. Според мнозина учени и математици чисто статистически има голяма вероятност да съществува живот сред „трилионите и трилиони звезди във вселената", но те същевременно отбелязват, че шансовете да се влезе в контакт с извънземни са изключително ниски предвид огромните разстояния, посочва Ларсън.

При лансирането на уебстраницата „Ние, народът“ през септември Белият дом обеща да отговаря на всяка подписка, която е събрала най-малко 5000 подписа за 30 дни.
Сега прагът е покачен на 25 000 подписа, отбелязва Асошиейтед прес. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА