18 Януари, 2017 10:22 2 899 3

Изродът от Истанбул готвил касапница на площад "Таксим"

  • истанбул-
  • атентатор-
  • таксим

Тя била предотвратена от силните мерки за сигурност

Първоначалната цел на атентатора, избил 39 души в нощен клуб в Истанбул, са били тържествата на площад Таксим, съобщи „CNN Turk”.

Абдулгадир Машарипов беше заловен в началото на тази седмица. Според турските медии той е признал, че е получавал координати от човек в Ракка.

Първоначално той е планирал масова стрелба по време на новогодишните тържества на площад Таксим. В района обаче имало голям брой полицаи и той получил инструкции да търси нова цел. Машарипов избрал нощен клуб „Рейна“, където избил 39 души.

Той е влязъл в Турция през Иран. Първоначално Машарипов е искал да замине за Сирия. Там той е щял да се бие в редиците на Ислямска държава. В последствие обаче е получил инструкции да организира атака в Турция.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 111

    7 0 Отговор
    Пускайте го в клетка с лъв!

    Коментиран от #2

  • 2 Morgoth

    7 1 Отговор

    До коментар #1 от "111":

    Няма да е лъв, манаф ще е, и няма да е един. В турските затвори си имат традиции.
  • 3 гост

    0 1 Отговор
    А ти от къде знаеш за тези традиции, да не см бил там ?
Новини по държави: