19 Януари, 2017 17:18 1 081 0

Броят на жертвите в Мали расте

  • мали-
  • атентат-
  • жертви-
  • ал кайда

Терористичната групировка Ал Каида пое отговорност за атентата

Броят на жертвите в Мали расте - 1
Снимка АП/БТА

77 са вече жертвите на самоубийствения бомбен атентат в северната част на Мали, за който отговорност пое местен клон на Ал Кайда, заяви говорител на френската армия, цитиран от "Ал Джазира".

В района, където е извършено нападението, има военен лагер, в който се помещават войници от правителствените сили за сигурност и бойци на въоръжени групи в района. Те извършват съвместни патрули под надзора на ООН в опит да ограничат насилието в страната като част от опитите за мир.

Африканската страна все още се опитва да приложи мирното споразумение, изготвено с помощта на Организацията на обединените нации, след като ислямистки групировки взеха контрол над ключови градове в северната част на африканската държава.

В сряда държавните медии в Мали съобщиха, че нападението е било извършено от петима мъже в северния град Гао. По-късно терористичната организация Ал Каида в ислямски Магреб (АКИМ) пое отговорност за атаката, заявявайки, че е убила около 60 души и е ранила още стотина.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА