Last news in Fakti

19 Януари, 2017 23:17 4 197 10

Какво ще стане ако Тръмп бъде убит докато полага клетва?

  • сащ-
  • тръмп-
  • власт-
  • президент-
  • встъпване в длъжност-
  • инаугурация-
  • доналд тръмп-
  • убийство

Си Ен Ен разгледа няколко сценария за това кой ще поеме президентския пост

Какво ще стане ако Тръмп бъде убит докато полага клетва? - 1
Снимка Синхуа/БТА

Какви ще са последствията, ако новоизбраният президент на САЩ Доналд Тръмп бъде убит по време на утрешната церемония по встъпването му в длъжност? На този въпрос отговори телевизионният канал Си Ен Ен, който направи задълбочено проучване на въпроса, кой ще поеме юздите на президентството, ако държавният глава бъде убит докато полага клетва.

Журналистът Браян Тод разглежда три евентуални сценария. При първия убитият е само Тръмп, при втория загива и вицепрезидентът, а при третия — всички високопоставени членове на Конгреса.

В съответствие с Конституцията на САЩ, ако държавният глава и вицепрезидент бъдат убити или по някаква причина не могат да изпълняват своите задължения, те ще бъдат заменени от председателя на Камарата на представителите. Ако по време на опита за убийство, по някакво злощастно стечение на обстоятелствата и той бъде убит, то поста ще поеме в ръцете на председателя на Сената. Следват един по един министрите, като първи в списъка е държавният секретар.

Политологът Джон Форте обяснява и друг важен елемент в сценария за евентуалното убийство на Тръмп, който е свързан с момента на убийството — преди или след полагането на клетвата. В единия случай администрацията на Барак Обама все още е на власт, а втората няма да се случи преди Доналд Тръмп да встъпи в длъжност, а сенатът да одобри неговото назначение. Така че съществува и възможността, временно изпълняващ президентските задължения да стане и настоящият държавен секретар Джон Кери.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    24 1 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Какво ще стане ако Тръмп бъде убит докато полага клетва? - ще арестуват килари!
  • 2 БАБА ГЕНА

    19 1 Отговор
    ТЕЗИ АМЕРИКАНЦИ НЕ СА ДОБРЕ.КАКВИ ПРЕДПОЛОЖЕНИЯ САМО.НЯМА ЩО---ГОЛЯМА ДЕМОКРАЦИЯ ИМАТ И ТЕ.
  • 3 пръча

    22 1 Отговор
    Няма страшно,ще обвинят руските хакери.
  • 4 Хасан

    14 1 Отговор
    Май някой заложи много пари срещу Тръмп и изгуби.. Много пари.. Нали уж има демокрация и свободен избор.. Спечели човека
  • 5 555

    15 0 Отговор
    Тръмп може да изкара на публичност много ЛА.НА и много ПОМИЯ, толкова голяма че бивши високопоставени лица сигурно не могат да мигнат през ноща от как Тръмп е избран
  • 6 Г(Е)РОБ

    1 8 Отговор
    А тръмпаджийката гола ли ще дефилира на клетвата?! По-добре е таман да развали мерника на пушкаджиите! :D
  • 7 бббббб

    12 0 Отговор
    Ще си измислят нов враг.Както стана с кулите ....
  • 8 Лъчо

    10 1 Отговор
    Как какво ще стане? 1. Хилъри ще играе кючек. 2. Обама ще даде пресконференция, където ще убеди фолка, да не се панира и че САЩ ще смаже терористите които и където и да са. 3. Митов, Баце и Плбевнята ще плачат, ще си посипят главите с пуканки и ще изпратят напоено със сълзи писмо до Уошингтън, с най-големи съболезнования ик летви, че ние сме по-верен партньор на НАТО отколкото Россия, нищо, че россия не е изобщо партньор на НАТО.., макар, че НАТО е създадено именно срещу Россия-СИВ. 4. Хилъри ще се предложи като Мама на американците, с обещанието за нови работни места и ще даде нови 100 милиарда, за нов F-36, който да се пилотира от роботи двойници на Алф и Тръмп. 5. Пентагона, ще смаже ИДИЛ и Алкайда, ще им засипе дисагитес бомби задето са гръмнали бате Доналд. 4. Всичмки тюлени на САЩ ще обявят тридневен траур, а строителите на бъдещата мексиканскоюесей ограда ще плачат, понеже няма да имат работа. 6. ЦРУ ще изпрати на инструктаж при нашите от НСО да обучат колегите си от САЩ как се пази президент и народни избранници....нашите са бетон и от 72 години насам нито прокурор нито дори уличен просяк да изкяри 10 лева е успял да се одбере до тях. 7. Ще пуснат милиони тениски с лика на Тръмп и ще направят пачки. 8. Ще кръстят нова кукла Доналд и ще направят още пачки. Е, 9 не зная?
  • 9 гларус

    5 1 Отговор
    Строго секретно-план за атентат : Сорос ще изпрати нашите "умни и красиви" да го уморят от смях с глупостите си.
  • 10 доктор

    0 0 Отговор
    Явно това е любимото място за почивка на диспансера........