Last news in Fakti

26 Януари, 2017 11:38 1 481 1

Мащабна антитерористична операция в Австрия

  • австрия-
  • полиция-
  • тероризъм-
  • операция-
  • виена

В акцията са включени близо 800 полицейски служители

Мащабна антитерористична операция в Австрия - 1
Снимка: БТА/ AP

Австрийската полиция провежда мащабна антитерористична операция в няколко провинции в страната, съобщи „Кронен цайтунг“.

Медиите в страната пишат, че полицията провежда акции в столицата Виена, град Грац (провинция Щирия), и още няколко населени места.

В град Грац е била щурмувана джамия. По непотвърдена информация близо 800 полицейски служители участват в мащабната операция.

От австрийското вътрешно министерство обявиха, че не могат да дадат повече информация, докато са в ход действията на силите за сигурност.

В провинция Щирия са били арестувани няколко души. Новината идва на фона на ареста на 17-годишен младеж, задържан преди дни във Виена.

Той е австрийски гражданин с албански корени. Има индикации, че е част от голяма група, която е следена от австрийската полиция. Властите смятат, че арестуваният е планирал извършването на терористичен атентат в столицата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЕЩЯ

    2 0 Отговор
    какво е това безобразие , защо не нахлуха в някоя катедрала , а се намъкнали в джамия . това е дискриминация и погазване евроГейските ценности . как не ви е срам да нападате по този начин НАЙ МИРНАТА РЕЛИГИЯ в света . СМЪРТ ЗА ВСИЧКАТА СГАН , КОЯТО СЕ ИЗСИПА В ЕВРОПА !!!
Новини по държави: