26 Януари, 2017 12:03 957 2

29 загинали и 11 оцелели сред руините на италианския хотел

  • хотел-
  • италия-
  • загинали-
  • оцелели-
  • лавина-
  • спасителна операция-
  • издирване-
  • студ

Студът, сковал Италия, отне живота на 7 души и затвори част от основните пътища в страната

29 загинали и 11 оцелели сред руините на италианския хотел - 1
Снимка АП/БТА

Телата на един мъж и една жена са били извадени изпод развалините на италианския хотел, който бе затрупан от лавина миналата седмица. С тях броят на жертвите на природното бедствие достигна 29, съобщиха италианските медии.

Намирането им сложи край на издирвателната операция.

Спасителните екипи работеха неуморно в продължение на една седмица, с надеждата, че могат да намерят още оцелели от трагедията, която се случи на 18 януари в област Абруцо, в централна Италия.

Изпод затрупаните от тонове сняг останки на хотелския комплекс "Ригопиано" бяха извадени 11 оцелели, сред които и четири деца. Спасителите извадиха изпод руините и три живи кучента, което ги обнадежди да не спират да търсят.

Лавината бе предизвикана от серията силни земетресения с магнитуд над 5 по скалата на Рихтер, които разтресоха тази част на страната в същия ден, в съчетание с обилните снеговалежи, които натрупаха солидна снежна покривка.

В сряда италианския премиер Пауло Джентилони призна, че местните власти не са взели на сериозно първите сигнали и предупреждения за лавинна опасност.

Междувременно властите в област Абруцо взеха решение да затворят всички пътища в региона заради екстремно ниските температури, които сковаха почти цялата страна през последните дни.

Италианската метеорологична служба предупреди за особено ниски температури в Централна и Южна Италия и препоръча да не се пътува в най-засегнатите региони: Пулия, Марке, Абруцо, Молизе, Базиликата и Североизточния Сицилия.

Жестокото време е отнело и живота на 7 души през последните два дни. 49-годишна жена е починала в южния град Алтамура, след падане на леда. Останалите шестима са били бездомници и са починали от премръзване. Властите съобщиха, че две тела са били открити в Кампания, едно в Лече, едно в Сицилия, едно във Флоренция и едно в Милано.

Обилните снеговалежи, които продължават да затрупват някои части на страна, също се превърнаха в голям проблем за италианците и станаха причина за затварянето на някои от основните пътища в страната, съобщи агенция АНСА.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: