9 Февруари, 2017 08:44 1 867 21

Тръмп стопля отношенията с Китай

  • доналд тръмп-
  • китай-
  • сащ

Той е изпратил писмо до Си Цзинпин

Тръмп стопля отношенията с Китай - 1
Снимка: БТА/AP

Президентът на САЩ Доналд Тръмп е изпратил писмо до китайския лидер Си Цзинпин, съобщи Би Би Си.

Тръмп е благодарил на Си Цзинпин за поздравителната телеграма след неговото встъпване в длъжност. Той е изразил желание за „конструктивни отношения“ между двете страни.

Тръмп все още не е разговарял официално с Цзинпин. През последните няколко месеца той на няколко пъти атакува Китай. Пекин прие за провокация и негов телефонен разговор с президента на Тайван, още преди встъпването му в длъжност.

„Президентът Тръмп заяви, че е нетърпелив да започне работа с г-н Цзинпин. Той иска да се развиват конструктивни отношения, които ще са в полза и на двете страни“, се казва в прессъобщение на Белия Дом.

Тръмп е поздравил и китайския народ. Той му е пожелал „весел фестивал на фенерите и просперираща година на петела“. В момента китайците празнуват Лунната нова година.

Все още няма отговор на писмото от китайска страна. Някой считат жеста на Тръмп като опит за разчупване на ледовете.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ссс

    3 13 Отговор
    Тази новина също не е много добра за местната русофилня, понеже тролчиата все се надяваха, а днес, а утре да стане някакъв конфликт между китайци и американци и проклетата америка да бъде изравнена със земята. Поредната идиотска мечта на русофилнята няма как да се сбъдне и те пак ще беснеят във форума, ша фърлят оген,
  • 2 Тодоров

    10 1 Отговор
    Ало, СС-совеца, да не си падал на главата си от балкона. Не знаеш ли, че отношенията на Русия с Китай са на много по-високо равнище, отколкото на САЩ с Китай. И понеже съм от русофилнята, много ще се радвам и САЩ да постигнат такова ниво на отношения с Китай. Тогава съм сигурен, че в СВЕТА ще се живее много по-добре. Ако си от соросоидите или клониш към Клинтъновите демократи, вземи се лекувай при психиатър.

    Коментиран от #4

  • 3 ключаря

    13 2 Отговор
    Защо така злобно срещу Русия, бе сссъско?
    Напиши една полза за България от последните 100 години назад от страна на Америка.
    Аз ще ти напиша едно от страна на Русия към България.И то само това, което съм видял.Дизеловото гориво за автомобили и отопление с нафтови печки "Металургия ГО" от 1965 до 1985 г - 0.08т лв за литър/при официален курс 1 долар-0,92 лв/.Срещу това добро България не е дала нито концесии за злато, нито тецовете си, нито природата си.Напротив, СССР изкупуваше селскостопанската ни продукция, както и преработената такава, както и голяма част от промишлената ни продукция.

    Коментиран от #5

  • 4 ссс

    2 8 Отговор

    До коментар #2 от "Тодоров":

    Да, но тайно в душата все пак таиш надежда да падне голямата бомба на Америка, нали русофилче !?
  • 5 ссс

    2 7 Отговор

    До коментар #3 от "ключаря":

    А ти къде видя злоба към Русия бре ключарю ? Ах може би към Русия изпитвам по голямо увжение от колкото ти изпитваш ве човек така, че чети внимателно и не ръси глупости. Иначе, не уважавам дупедавците и русофилнята.
  • 6 ключаря

    9 1 Отговор
    До сссъско
    Ами терминът "русофилнята", например.От друга страна - защитата на американската политика по света.Напиши поне една руска военна база извън територията на Русия, освен там където не е официално поканена и дори самата Русия я нарича в своите военни коментари временна.Само в България американските са три и то при явно неодобрение на голяма, ама повярвай ми много голяма част от българския народ.При един референдум народът ще ги измете от България, само че някой не дава.Познай от първия път кой!
    И тогава, след като суверена не обича Чичо Сам, защо ни го натрапваш?

    Коментиран от #7

  • 7 ссс

    1 7 Отговор

    До коментар #6 от "ключаря":

    Пас съм, бази-мази, америкаци-мамериканци не разбирам аз от такива работи. Темата на моята дисертация е съвсем друга така, че не ме занимавай с твоите бази.
  • 8 ключаря

    8 1 Отговор
    До ссс
    И аз не искам да се карам с тебе.
    Значи запомняме - "ключаря" изпитва уважение към Русия, а "ссс" изпитва още по-голямо уважение към Русия.

    Коментиран от #10

  • 9 Пеньо

    2 8 Отговор
    Да се включа и аз, докато някои не са изчерпали пространството. Всеки нормален човек е за добри взаимоотношения между големите. То Доналд взе все повече да ми прилича на Бойко, т.е. на фурнаджийска лопата. Това е показател, че има някякви проблеми тоя човек, което е смущаващо.
    Тодоров, ако и ти си за това, то ти си издънка на путинофилите. Те обикновено говорят само за бомби, унищожение и апокалипсис. Аз не ползвам думата "русофил", защото такива в България са рядко и те не се интересуват от политика!
  • 10 ссс

    2 8 Отговор

    До коментар #8 от "ключаря":

    Аз също не искам да се караме, а за това, че увжавам Русия и руснаците не се майтапя. Ти не гледай, че аз тука се заяждам с русофилите. ама някой от тях, които са с по фанатична центровка, са много тъпи веее....
  • 11 ключаря

    8 1 Отговор
    До ссс
    Твоята е лесна - русофили, русофоби ... все ще се оправиш някак.Пък аз от цялата работа с политическите коментари си създадох проблем - влюбих се.Диди!

    Коментиран от #12

  • 12 ссс

    3 4 Отговор

    До коментар #11 от "ключаря":

    Така е, моята е по лесна, да се заяждаш по цял с русофили не е като да си влюбен в Диди, с любовта шега не бива.
  • 13 ключаря

    8 1 Отговор
    Прав си!Любовта е нещо голямо - и като такава, тя може да прости всичко - дори шегата.Аз съм голям на ръст и всички дами с които съм бил казват, че големите прощават по-лесно.Ако си голям прости и ти на тези с фанатичната настройка.

    Коментиран от #14, #15

  • 14 ссс

    1 6 Отговор

    До коментар #13 от "ключаря":

    Бих им простил но нямам пълномощно, дядо Господ ще им прости !
  • 15 Пеньо

    0 8 Отговор

    До коментар #13 от "ключаря":

    Имах малко по-добро мнение за теб, но нещо се разклати.Я напиши в търсачката "руски военни обекти в чужбина" да видим какво ще излезе? Да тези държави с изключение на Сирия са съседи на Русия, но не са Русия! За повече нямат пари, но не и желание.
  • 16 ключаря

    11 1 Отговор
    Лъжеш, Пеньо,
    Всичко, което виждаш в търсачката е с желанието и молбата, забележи - молбата на тези държави.И не, че Русия няма пари и оръжия да ги разположи, това не е вярно.Тези държави нямат пари, а не Русия.А сега за теб самия.Представям си, какво щеше да си ти в момента, ако не беше СССР.Да те опиша, така, както аз те виждам.Едно сополиво /може би бяло/ момче от някой квартал, на някой град /без значение дали си столичанин или не/, полуграмотен, защото майка ти и баща ти са работници на някой капиталист с БМВ.Какво даде комунизмът на народите, които бяха под ботуша му - образование / това, дето Бойко сега се усети да дава/, хората "прогледнаха", не са задръстени с промити мозъци, обилно полети с наркотици.Водещи западни философи сега пишат, че комунизмът е единствения строй, който може да изведе една изостанала икономически и духовно държава до нивото на развитите държави - България е имала при падането на строя мин. 70% от водещите технологии в света - и американските космонавти ручаха от българската храна.За съжаление - само толкова.

    Коментиран от #17

  • 17 Бат Ваню

    1 8 Отговор

    До коментар #16 от "ключаря":

    ха ха ха ..... бате, ти си тотално ама тотално неадекватен.... Аз просто се учудвам ти къде живееш в некви епохи на СССР, в некви ама тотални заблуди за соц за комунизъм, за .... знам ли за кви простотии още.... То при тебе даже не е и много смешно... то направо е жалко-трагично.... ;-( . Виж само ГДР - ГФР ( истинската Германия) . 30 г. още не могат да се изравнят.... Примери много... самата Русия даже...След соца ... само разруха, и такива като тебе.... ха ха ха.... умопомръчени..... аха....
  • 18 Шляхтиц

    7 3 Отговор
    Чрез този коментар искам да изразя моите най-дълбоки почитания към коментатора КЛЮЧАР. Никога България не е била по-добре, от времената, когато беше под крилото на БРАТСКА РУСИЯ. Безплатно ВИСОКОКАЧЕСТВЕНО ОБРАЗОВАНИЕ, БЕЗПЛАТНО ВИСОКОКАЧЕСТВЕНО ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ, ЗАДЪЛЖИТЕЛНА РАБОТА ЗА ВСИЧКИ, Може да е имало и много лоши неща, но хубавите бяха далеч много повече от лошите. Сегашните умопомрачени политици, точно както предишните, преди ТОДОР ЖИВКОВ, свързват нещастната България отново с ГУБЕЩАТА СТРАНА. И България пак ще загуби територии, население, хора. Жалко, много жалко, не ми се мисли, не ми се пише.
  • 19 ключаря

    6 1 Отговор
    Ти си плод на тези 30 години, затова не ти се сърдя.Но ако не бяха онези 40 години преди тях, ти нямаше да си това, което си сега.Можеш ли да погледнеш по-далече от носа си?Не страдам от носталгия по старото време, а се мъча да се оправям в новото време.И се оправям без да съм бил никога член на каквото и да било сдружение или партия.Но защо на старите хора сега им е трудно да се оправят в живота, а в соца не?И аз, и ти ще станем един ден стари.Ти искаш ли да си дядо живял винаги на територията на бившето ФРГ, днес, с пенсия/дори не знаеш колко/ в старчески дом с други ФРГейци.Ако искаш да ти дам адреса на двама, ако знаеш немски, те ще ти разкажат за живота си там, и техния и на другите около тях.И трябва да казват, че е хубаво, иначе - вън.Така, както сегашните немски медии мълчат позорно за истината с емигрантската похот днес.Който полицай се изкаже така както мисли - вън!А тези старци са работили в рудодобивната промишленост и имат огромни за нашия стандарт пенсии.Само че наемите са още по огромни, социалните услуги са непосилни за пенсия 2000 евро.Едни зъбки дядовата струват 6000 евро, ама то не са само зъбките.Поговори и ще видиш, а пък аз помня нашите пенсионери - почти всеки си умираше в къщи, но хайде, че темата не е подходяща за тебе - много си далече от реалния живот.
  • 20 ключаря

    5 1 Отговор
    Предходния мой коментар е предназначен за Бат Ваню
  • 21 ключаря

    5 1 Отговор
    А сега малко за Пеньовците и БатВаньовците, специално от Алън Форест Дълес, шеф по това време на ЦРУ:"...И ние ще хвърлим всички сили, всичкото си злато, цялата си материална сила за измамване и оглупяване на хората....Простащината и наглостта, лъжата и измамата, пиянството и наркоманията, животинският страх един от друг, и нахалството и безсрамието, предателството и национализмът, враждебността между народите и най-вече враждебността към руския народ - всичко това ние ловко и незабелязано ще култивираме и всичко това ще разцъфне с кичести цветове." Това е казано през 1947 година, през 1992 година държавният секретар на САЩ се отчита пред конгреса:"... Ние изразходвахме над 30 милиарда долара за да сринем СССР и неговите сателити, за да предизвикаме материален и духове срив..." Е, Пеньовци и Батвановци Вие къде живеете, в кой век, на чия територия ... ?Познахте ли се?