Last news in Fakti

16 Февруари, 2017 07:12 1 299 0

Тръмп иска мир в Израел

  • доналд тръмп-
  • мир-
  • израел

Той постави под въпрос решаването на въпроса чрез основаването на две държави

Президентът на САЩ Доналд Тръмп постави под въпрос политиката на страната за разрешаването на израело-палестинския конфликт чрез създаването на две държави, съобщи Би Би Си.

Тръмп заяви, че е готов да съдейства за постигането на възможно най-успешно мирно споразумение. Според него за това обаче е нужно и двете страни да направят компромис. Той говори по време на съвместна пресконференция с израелския премиер Бенямин Нетаняху, който в момента е на посещение в САЩ.

"Гледам към две страни и една държава. Надявам се на държава, от която и двете страни ще са доволни. Това би ме направило щастлив.

Уреждането на израелско-палестинския конфликт на базата на принципа "две държави за два народа" не е единственият възможен път за постигане на мир в Близкия изток", заяви Тръмп.

"Важно е Израел да запази водеща позиция в контрола над сигурността по западната част на река Йордан. Палестинците също трябва да признаят страната", заяви израелският премиер Нетаняху.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА