Last news in Fakti

16 Февруари, 2017 08:59 1 077 0

Разузнавачи прикривали информация от Тръмп

  • доналд тръмп-
  • разузнаване-
  • информация

Те са имали опасения, че тя може да излезе по медиите

Разузнавачи прикривали информация от Тръмп - 1
Снимка: БТА/АP

Сътрудници на американското разузнаване са прикрили разузнавателна информация от президента на САЩ Доналд Тръмп, съобщи „Уолстрийт Джържнъл“.

Регистрирани са няколко случая, в който разузнавачите са прикривали от президента методите си за получаване на информация. Възможно е да става въпрос и за това как се добива информация от други страни. От разузнаването са се притеснявали да информират президента за тези информации, защото са се страхували, че може да изтекат по медиите и в социалните мрежи.

По принцип разузнаването не споделя с президента и Конгреса своите източници. От там обаче разкриват значителна част от своите данни. Все пак решението не е било продиктувано от съмнения в надеждността на президента.

“New York Times” вече излезе с информация, че сътрудници в кампанията на президента са имали чести срещи с представители на руското посолство. Тръмп определи тези информации като престъпление.

Информациите костваха оставката на съветника на Тръмп по сигурността Майкъл Флин. От Кремъл отхвърлиха обвиненията. Според Русия те са сведения за външнополитическите и вътрешнополитическите игри в САЩ.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА