Last news in Fakti

20 Февруари, 2017 20:51, обновена 20 Февруари, 2017 21:24 1 176 1

Полиция в партийната централа на Марин льо Пен

  • марин льо пен-
  • обиск-
  • централа-
  • национален фронт

Срещу кандидата за президент на Франция се води разследване за злоупотреба с европейски пари

Полиция в партийната централа на Марин льо Пен - 1
Снимка: БТА/АР

Френските власти са обискирали централата на крайнодясната партия "Национален фронт", издигнала кандидата за президент Марин льо Пен, информираха световните медии.

Акцията на полицията срещу седалището в град Нантер (в покрайнините на Париж) е част от разследването на "фалшивите" работни места, свързани с неправомерно използваните доходи, които Льо Пен получава от Европейския съюз.

Марин льо Пен, която е евродепутат, е заподозряна във финансови машинации. Според разследването на Европарламента месечните заплати на нейните помощници в размер на 24 164 евро не са отишли за работа върху различни програми на ЕС, а за плащания на хора, работещи за партията ѝ "Национален фронт".

От Европейското бюро за борба с мошеничеството (OLAF) разкриха, че лидерът на партийната администрация на "Национален фронт" Катрин Гризе и охранителят Тиери Лежие са били фиктивно назначени като помощници на Марин льо Пен именно в качеството ѝ на евродепутат.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Брат ми

    5 1 Отговор
    Еврейски номера,Тръмп не можаха да го спрат, но Французойката ще яде дървото...Жалко за Франция
Новини по държави: