Last news in Fakti

28 Февруари, 2017 09:47 2 012 9

Турция към Австрия: Нашият референдум не ви засяга!

  • турция-
  • австрия-
  • референдум-
  • отговори-
  • нуман куртулмуш-
  • себастиан курц

Референдумът в Турция ще се проведе през месец април

Турция към Австрия: Нашият референдум не ви засяга! - 1
Снимка: БТА/ AP

Турция отговори на австрийското външно министерство, което обяви, че президентът Реджеп Ердоган „не е добре дошъл“ в страната.

Австрийският външен министър Себастиан Курц заяви, че държавният глава не е добре дошъл в Австрия за кампанията си за референдума.

През месец април турският народ ще трябва да отговори на ключов въпрос – дали Турция да стане президентска република. Вече започна и кампанията за събиране на подкрепа.

Турският вицепремиер Нуман Куртулмуш отговори на австрийските власти, заявявайки, че допитването не ги засяга. „Ще провеждаме кампании в Европа, както го правим в Турция“, заяви Куртулмуш, цитиран от „Политико“.

Референдумът за конституционните промени в Турция ще се проведе на 16 април.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 наблюдател

    9 3 Отговор
    Щял да прави кампании в Австрия,тоя фес нещо се е объркал къде се намира.
  • 3 антифес

    7 1 Отговор
    А Австрия отговорила "А вас нашата Европа не ви засяга" !!!
  • 4 ключаря

    4 0 Отговор
    Турците са стигали близо до Виена.
  • 5 goni

    5 2 Отговор
    Ключарю! Турците не просто са стигнали близо до Виена! Едва там в сражение от ключово значение са били разбити и спрени от обединени Християнски сили! Това спира разширяването на Османската империя на Запад! За нещастие България вече не съществува! Така че няма как да участва!
  • 6 ключаря

    6 2 Отговор
    Гони, не вярвай на западните истории за това кой е спрял турците да не окепазят Европа.Ако ги слушаш, ще вземеш да повярваш, че без Америка и Англия и най-вече Чърчил, Германия никога е нямало да бъде победена.Ама нъцки - не е така!
    Има историци, няма история.
    Никой не ти дава да четеш оригинали под предтекст, че били ценност и ... .Че то има фотокопие, ама не - били сме прости и не назнайваме старите езици - и пак дърво.
    Та за турците - само са стигнали до Виена и са я обсадили и са обстрелвали стените и без да нанесат особени поражения, и са прокопавали тунели, и едните и другите и т.н..Но ти гарантирам, че и да са успели да я превземат след месец, година са щели да я загубят.Турците са спрени от балканските народи - те са ги тощили отзад и не са им давали и грам надежда за покорство.Балканските народи са истинската спирачка за турците и са плащали скъпо за това цели 450 години.Точно австрийците и цяла Европа трябва да целува краката на Българи, Албанци, Сърби и остатъка от Византия.
  • 7 Хасан

    4 3 Отговор
    Кои балкански народи?? Що само последните 50 години от целия период от 500 години е имало въстание?? Защото балканските народи са живеели много добре.. Беззаконието на болярите е било сменено с правосъдна система.. Имало е уредени данъци.. За християните малко повече данъци ,заради това че е нямало военна служба за мъжете
  • 8 Генерала

    2 2 Отговор
    Боже Господи ,накажи тази турска сган с цялата си сила и власт . Нека си платят за всички зверства и убийства векове наред . Правдата рано или късно възтържествува да го знаете. А мечтата на този шалвар къде си мисли че ще върне Османски империи ще си умре с него!!!!!!
  • 9 Хасан

    2 1 Отговор
    Ей генерала.. Като проклинаш чуваш ли се.. Май Господ наказва.. С 60 хиляди намаля населението на България, последното поколение в което баща и деца живеят заедно.. Цялата нация се разпиля по света.. Жените не раждат,земите не се обработват, селата опустяват
Новини по държави: