3 Март, 2017 13:16 1 381 3

Бомбена заплаха в Гагенау

  • гагенау-
  • заплаха-
  • германия

Това става след отмяната на турския митинг в града

Бомбена заплаха в Гагенау - 1
Снимка: БТА/AP

Властите в германския град Гагенау евакуираха кметството след получаване на бомбена заплаха, съобщи Express.

Това става само ден, след като от управата на града отказаха да позволят демонстрация на турския министър на правосъдието Бекир Боздак. Тя трябваше да е в подкрепа на предстоящия в Турция референдум. Това предизвика критики на Анкара към Берлин.

„В един момент си помислихме, че може и да има връзка между тези събития. Не можем да твърдим това със сигурност. Все още няма информации за директна връзка. Не знам колко сериозно трябва да приемаме тази заплаха“, заяви кмета на Гагенау Михаел Пфейфер.

Срещу турската демонстрация се противопоставиха голяма част от опозиционните партии в Германия. От Гагенау я отмениха, оправдавайки се с липсата на достатъчно пространство.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ердоганлък

    2 0 Отговор
    ами така е, като не ми давате митинг да правя, ще има заплахи! А някой ден ще има и изненада - истинска бомба! Иначе да живей демокрацията, ама само тая дето ми отърва на мен. И смърт на тероризма, тва нащо е различно!
  • 2 Хасан

    0 1 Отговор
    Гагенау не беше концентрационния лагер?? Пак са се пръснали фашисти

    Коментиран от #3

  • 3 батко бугар

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Хасан":

    хасанчо, пак ще се изхождаш неподготвен. хората в германия, отдавна са европейски настроени и живеещи по западните стандарти. примерът си ти, който вместо да си ходиш при южните плиткоумни деца на природата, си тръгнал да работиш в германия.
    за пари ще кажеш ти - а отговорът ми е - нали в турция е много хубаво, що не ходиш там да работиш? отговорът няма да ти хареса - шалвари, пет пъти молитви през деня и т.н.
    а относно лагерите - не ни припомняй само гагенау, припомни ни и БАТАК!!
Новини по държави: