3 Март, 2017 23:40 16 993 18

Нова зловеща находка се появи в Ирландия

  • ирландия-
  • град туъм-
  • масов гроб-
  • деца-
  • дом за неомъжени майки-
  • бебета-
  • човешки останки

Множество човешки останки бяха открити в подземията на бивш дом за неомъжени майки в град Туъм

Нова зловеща находка се появи в Ирландия - 1

Значителен брой човешки останки, принадлежали на бебета и малки деца до три годишна възраст са били открити в град Туъм Западна Ирландия, на мястото, където някога се е намирал един от 10-те дома за неомъжени майки и бебета, пише в. „Айриш таймс“.

Проучване на местните архиви е установило, че там са починали 796 бебета и деца, чиято смърт е била записана в архивите на дома, управляван от монахините от болница Бон Секур между 1925 и 1961 г.

Нова зловеща находка се появи в Ирландия

През октомври 2016 г. на мястото, където някога се е намирала тази мрачна и ужасяваща институция, започнаха разкопки, разпоредени от специална комисията, създадена, за да разследва твърденията за смъртта на повече от 800 бебета в град Туъм, както и начина, по който са били погребани.

В изявление, направено в петък, членовете на комисията заявиха, че са били "шокирани" от откритието.

Домът в Туим е само една от 10-те институции, създадени, за да скрият от света онези неомъжени бременни жени, които са имали неблагоразумието или нещастието да забременеят. Предполага се, че в тези домове са били изпратени повече от 35 000 жени. Там в периода между 1920 г. и 1960 г., на почти всеки две седмици е умирало по едно дете.

Нова зловеща находка се появи в Ирландия

Комисията съобщи, че при последните разкопки са се натъкнали на останки в "най-малко 17 от 20-те подземни пещери, които са били изследвани по-рано тази година".

"Тези човешки останки принадлежат на деца, чиято възраст, по време на смъртта им, варира между 35 гестрационна седмица и две-три годишна възраст." Според комисията голяма част от намерените останки вероятно датират от 50-те години.

"Стратиграфско проучване, проведено през октомври 2015 г., разкри редица аномалии, които бяха достатъчна причина за по-нататъшно разследване и през декември 2016 г. и януари 2017 г. бяха извършени разкопки на мястото", съобщават от комисията. Така археолозите се натъкнали на две големи структури. Едната от тях се оказала голяма септична яма, която в някакъв момент от историята на дома е била запълнена с пръст и чакъл и покрита с почва. Другата била дълго кухо помещение, като коридор, разделен на 20 отделни камери. Комисията заяви, че все още не е ясно какво е било предназначението на втората структура, но точно там са били открити останките.

В своето изявление, членовете на комисията заявяват, че разследването на зловещите събития, случили се в дома по време на неговото съществуване, продължава, за да установи, кой е бил отговорен за това жестоко и нечовешко отношение към останките на човешки същества. Комисията вече е поискала от съответните държавни органи да поемат отговорността да се погрижат по подобаващ начин за останките.

През 2014 г. в друга септична яма, под развалините на една от постройките, в които се е помещавал някога домът, бе открит масов гроб, пълен с детски коси.

Нова зловеща находка се появи в Ирландия


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 jambazina

    73 7 Отговор
    ИД пасти да яде пред островните радетели на човешките права и демокрацията.
  • 2 Vasik Atanasova

    29 0 Отговор
    НЯКАКВИ УЖАСИ
  • 3 Българин

    75 6 Отговор
    Европейски ценности... да вървят по дяволите тези изроди. И пример ще ни дават с тях... леле мале.
  • 4 Petar Ananiev

    78 3 Отговор
    иначе източноевропейските народи сме били диваци
  • 5 Kcaniba

    42 3 Отговор
    Ужас!!!
    А ние си ядев пасти и си вайкаме - колко сме лоши!!!
  • 6 Виктор

    42 0 Отговор
    жалко за децата
  • 7 Гост

    32 0 Отговор
    изроди
  • 8 Расулюлах

    32 7 Отговор
    Това са предците на тея сега дето ни викат че сме били варвари а през средновековието кога мреха от чумата и други болести на запада?разберете от запада не идва нищо добро технологийте и лъскавите опаковки идват от извънземните и чрез тях ни поробват като ни превръщат в консуматори и се подлъгваме по шареното и лъскавото а институтите им демек фирмите са само прикритие за да не се вижда от къде вземат технологийте за поробването ни....сбрали 100 учени и измислили високите технологий хаха и караме още на горене на въглища за да има ток и бензин че да върви колата ....сичко се зема от извънземните и се пригажда за земните изисквания ужким учени ги били измислили хаха

    Коментиран от #10, #14

  • 9 некойси

    14 3 Отговор
    Все пак това се случва по време, когато все още не са изобретени каквито и да е надеждни контрацептиви, а на самотните майки се е гледало с лошо око.
    Може би тогава хората са имали повече свободно време, а желанието никога не е напускало човеците, то е част от еволюцията.
  • 10 шруум гъбков

    7 15 Отговор

    До коментар #8 от "Расулюлах":

    Пълен неграмотник си ти, отдалечен от техниката повече, от най-близката планета с живот...
  • 11 бай Пешо

    18 1 Отговор
    кво се учудвате тъй наречени страни гооляма демокрация са извършили много по-големи зверства при колонизирането на други държави ...Хитлер пасти да яде...наскоро четох за една от най-демократичните държави ..Белгия как за годините на колонизация и по времето на един мното обичан техен крал Леополд Втори е избил 10 мил. от населението на Конго и заради какво ....заради кауча произвеждан там така че не ми ги хвалете тия западни отрепки
  • 12 Гост

    12 5 Отговор
    Това е нормално за скандинавските страни,има кръвосмешение и затова по черноморието лятото идват на почивка само изроди и недъгави от тези страни.Най вече от англия и ирландия.
  • 13 Г-жа

    5 1 Отговор
    Това се е смятало за нормално. Жалко само за дечицата и майките им какво са преживяли ужас... добре че е в миналото
  • 14 SMOTLEV

    2 1 Отговор

    До коментар #8 от "Расулюлах":

    Абе, на теб май ти е време да приберат в психиатрията.
  • 15 Mercedes-Benz

    6 0 Отговор
    Тия сега ни учат на демокрация, толерантност и права!
  • 16 ?????

    4 4 Отговор
    Така е -ние сме далече по-хуманни. За да скрием труповете сме ги давали на прасетата.....
  • 17 сфггн

    3 1 Отговор
    а казват че хитлер бил най лошия!!!
  • 18 БКП

    6 1 Отговор
    Сталин е избил 20 млн руснаци ,а българските му слуги и комунисти да не останат назат десетки хиляди българи.Къде са по-големите изроди?Поне не са нахранили прасетата както в Белене.
Новини по държави: