4 Март, 2017 13:20 19 504 11

България забъркана в голям скандал в Азербайджан

  • българия-
  • забъркана-
  • азербайджан

Български фирми разследвани за незаконна дейност в страната

България забъркана в голям скандал в Азербайджан - 1
Снимка: Shutterstock

Прокуратурата в Азербайджан е започнала криминално разследване за нелегални икономически действия в окупираните азербайджански територии, съобщи Trend News.

Разследвани са компании от Аржентина, България, Румъния, Уругвай и Швейцария. Оплакването е било получено от външното министерство на Азербайджан. То е свързано с нелегални дейности в окупираните от Армения територии.

Смята се, че представители на компании от изброените държави са преминавали границата на Азербайджан през Армения и са създавали дружества без държавна регистрация.

Така те нелегално са експлоатирали природни ресурси и са получавали нелегални приходи. Има данни, че са извършвани и корупционни практики.

Дейностите са се извършвали през последните 18 години. В момента се води разследване.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ачо

    39 13 Отговор
    Аааааа тоз път Ленчето беше в полша, тези са други от партията.
  • 2 Очо

    61 26 Отговор
    Чалмите-азери да си мьлчат за тези територии...че Ленин ги е сьздал като дьржава през 1921 г....а Армения е дьржава на 2 000 години...Та чалмарите да си трайкат-щото и те като украинците са дьржава с история по-малка на години от радио Ереван....

    Коментиран от #4, #7

  • 3 Сериозно

    34 4 Отговор
    България замесена в скандал. Силно съм учуден. Не може да бъде. Има някаква грешка.
  • 4 СелскиБековеНавсякъде

    14 26 Отговор

    До коментар #2 от "Очо":

    О велики историко Дружбенски....кога замези със наденицата от Penny Market пи руски спирт, та да знаеш кога е създадена Украйна...професор дървен...

    Коментиран от #6

  • 5 Дженев

    25 6 Отговор
    Ако са държавни фирми -легални фирми да съгласен съм,че името на България е замесено. Но това спекуланти и изпечени мошеници и работят за лична облага.В такъв случай са замесени техните имена не на България.
  • 6 tost

    18 5 Отговор

    До коментар #4 от "СелскиБековеНавсякъде":

    И от колко години съществува Дъжавата Украйна ? че нещо по старите карти на света не я намирам ;)))

    Коментиран от #8

  • 7 Sergiy

    5 18 Отговор

    До коментар #2 от "Очо":

    Момче, ти не можеш на броиш до толкова, колкото Украйна има история )))
  • 8 Sergiy

    5 14 Отговор

    До коментар #6 от "tost":

    Още един, или може един и същият "очо"- методички на кремъл са същите, ама никове са различни, имена нямате ли ))). Това че не намираш, не значи че нямаше, "ученик". Това ти е малко за наваксване, се нарича wikipedia))):The territory of modern Ukraine has been inhabited since 32,000 BC. During the Middle Ages, the area was a key centre of East Slavic culture, with the powerful state of Kievan Rus' forming the basis of Ukrainian identity.

    Коментиран от #11

  • 9 1234

    15 1 Отговор
    Не България е забъркана в някакъв скандал,а някакви тарикати с български паспорти са се забъркали в скандал.Да се разберем,когато лицето е частно,то не представлява държавата,тя се представлява от държавните си служители.На последък много хора с НЕ български произход получиха български паспорти за което са ВИНОВНИ НЯКОИ ДЪРЖАВНИ СЛУЖИТЕЛИ които сигурно са имали парична изгода от предоставянето на български паспорти на граждани с НЕ БЪЛГАРСКИ произход,с цел облагодетелстване за сметка на държавата.Именно заради такива личности държавата ни търпи критики.Време е вече гражданството на много,,българи"да бъде преразгледано,и ако е необходимо да бъде отнето.Също много,,българи"има които никога не са виждали България,не знаят езика,а се водят българи и ГЛАСУВАТ В ОЩЪРБ НА БЪЛГАРИЯ което води до напрежение в страната и противоречия с коренното население,/намеса във вътрешните работи на една суверенна държава/.Именно на такива трябва да се отнемат българските паспорти и гражданството,защото те го използват само за лична облага,,работа в ЕС " и политическа намеса във вътрешните работи в страната.
  • 10 Калфаян

    8 1 Отговор
    Кви окупирани от Армения територии г-а турски подлоги с журналистически акредитации. Това са си арменски земи откакто свят светува!
  • 11 гост

    4 0 Отговор

    До коментар #8 от "Sergiy":

    32 000 BC викаш?!
    Предполагам в разцвета на каменната ера?! Някъде, където се измрели неандерталците? Те ли са били коренното украинско население?
    Пак цитат от Wiki-то:
    "Каменната ера се характеризира с появата на каменните инструменти, селското стопанство и завършването на плейстоцена около 10 000 години пр.н.е."
    И само да ти кажа, Wiki е далеч достоверен източник, който може да използваш за обосновка на теза. Просто тя си е един отворен портал, в който всеки може да пише всякакви глупости. Предполагам имам много Wiki страници, в които достоверно се твърди, че Адам и Ева са македонци!
    ...хайде малко по сериозно с цитатите, че чупиш тъпомера!