Last news in Fakti

5 Март, 2017 09:51 3 225 14

Австрия с яка секира за Турция

  • австрия-
  • кристиан керн-
  • турция

Иска всички страни от ЕС да забранят провеждането на митинги за турския референдум

Австрийският премиер Кристиан Керн призова всички държави от ЕС да наложат забрана за провеждането на митинги в подкрепа на референдума в Турция, съобщи "Ройтерс".

Според него така ще се избегне възможността отделни страни да попадат под натиска на Анкара, както се случи с Германия. Турските власти отправиха остри критики срещу Берлин. Това стана, след като няколко германски града отказаха да приемат митинги в полза на референдума.

Референдумът ще се състои на 16-ти април. На него турските граждани ще решат дали да гласуват допълнителни права на президента Реджеп Ердоган. Турското правителство агитира в полза на решението. То прави кампания и сред големите турски общности в чужбина.

"Трябва да преориентираме отношенията си с Турция без илюзията за членство в ЕС. Турция все повече се отдалечава от ЕС. Там се погазват човешките права и демократичните ценности. Същото важи и за свободата на словото", заяви Керн.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ссс

    5 16 Отговор
    турчолята са ни стари дружки, мастото ни е дружно с нас в ЕС!
    Афстрийците да си гледат хитлер, кака меркел ще ги вкара, тя си знае работата!

    Коментиран от #4

  • 2 Хасан

    11 16 Отговор
    Добре де. Нали има демокрация и това е демократичен митинг.. Запада дава урок по демокрация и за човешки права -за българските роми.. Ако опре до тях.. Сменят музиката
  • 3 Хасан

    8 16 Отговор
    Фашистко племе
  • 4 кроко

    15 5 Отговор

    До коментар #1 от "ссс":

    Турчулята отдавна вече не са ни дружки те сега са братушки на казмурите , а и Путин с Ердо станаха големи аркадаши , тоест ушанките продадоха нашата многовековна дружба , заради една ръждясала газова тръба

    Коментиран от #5

  • 5 ссс

    4 10 Отговор

    До коментар #4 от "кроко":

    не е вярно дружки са ни, ше си копуваме от тях диверсифициран газ, а утре и ток! и коса виновни турчулята че ние не искахме да платим за тая тръба, който има кинти, купува инвестира и печели. ти си мисли квото искаш за тях, аз ще им правя мурафети, щото преклонена главица сабя не е сече! естествено ако дойде бай иван и него ще посрещам с хляб и сол,че требе се оцелява,ама да даде нещо даром, че достатъчно сме им плащали и са влачили от българия.
  • 6 гн Хокинг

    5 9 Отговор
    Няма право чужда страна като Австрия или която и да е била друга страна в ЕС да казва какво ще е по добро за Турция това се решава от Турския Народ а не от русофили и тем подобни израелци с двойни паспорти Народа на Турция решава а не други страни точно по този начин се създават Войните като някой Държави се бъркат в бъдещето на други Държави! Австрия ако иска да докара война на Балканите то тя е с цел да се облагодетелства тя или други който искат да се бъркат в чужда държава!
  • 7 Ганю

    11 4 Отговор
    Бай Реджеб още малко ще го траят, много взе да си вири главата.
  • 8 НЕ на Турция в Европа

    17 6 Отговор
    Хасане, сигурно знаеш за кифличките "кроасан" - полумесец. Изпечени са в Австрия в чест на победата на Австрия над опитите на турската армия през 19-ти век да нахлуе в Австрия и Турция да превземе Европа.
    Този "мерак" не секва и днес.
    НЕ НА ТУРЦИЯ В ЕВРОПА!
  • 9 Кеворк

    10 1 Отговор
    Ердоган ще разреши ли в Турция да се провежда подобен митинг в полза на европейски политик било кой ?
  • 10 Хасан

    1 0 Отговор
    Това не е в 19 век ами 15-16 век.. Да така си е.. И оттогава почва виенското кафе.. Чудели са за какво са чувалите с кафени зърна останали след опита да се завладее
  • 11 Хасан

    3 1 Отговор
    Турците в Турция не могат да гладуват за немски избори.. Турските политици не агитират немците, а агитират турците.. И това е демократично право.. Български политици отиват в Турция да агитират за избори
  • 12 колю

    1 0 Отговор
    И накрая ще си пишеш и четеш написаното сам. Това ще ти спре паричките идващи от Турция или от самия сайт за поддръжка на интригата . Знаеш кои си говорят сами . Не си прави труда да отговаряш.
  • 13 Хасан

    2 0 Отговор
    Ей Кольо що си мислиш че го правя за пари и ми плащат??ти си като оня поп Кръстьо и мислиш че всичко е за жълтици
  • 14 ЗАПОЗНАТ С АВСТРИЙСКИЯ Фашизъм

    1 0 Отговор
    ТУРЦИЯ С 3,5 МИЛИОНА ЯКИ СЕКИРИ ЗА АВСТРИЯ !!! ЕРДОГАН ОЩЕ МАЛКО ЩЕ ГИ ТЪРПИ ТИЯ ЛЮБИТЕЛИ НА КИСЕЛО ЗЕЛЕ И ПОСЛЕ ЩЕ ПУСНЕ ЦЯЛАТА ПАПЛАЧ ОТ БЛИЗКИЯ ИЗТОК !!!
Новини по държави: