6 Март, 2017 18:12 1 086 6

Оланд е за ЕС на няколко скорости

  • франсоа оланд-
  • франция-
  • ес

Според него всяка страна трябва да може да се развива свободно

Френският президент Франсоа Оланд подкрепи идеята за ЕС на няколко скорости, съобщи France 24.

“На някои страни от ЕС трябва да им бъде позволено да прогресират по-бързо от други. В противен случай Европа ще експлодира“, заяви Оланд.

Според Оланд приоритет трябва да е създаването на европейска отбрана.

Очаква се той да бъде домакин на германския канцлер Ангела Меркел, испанския премиер Мариано Рахой и италианският премиер Паоло Джнтилони.

Те ще обсъдят срещата на върха в ЕС през тази седмица. На нея ще се обсъдят вариантите за развитие на ЕС. Един от тях е Европа на няколко скорости.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кроко

    9 4 Отговор
    За чия сметка ще „прогресират” по-бързо, бе плешо кашкавален?! Важно е да го уточниш! Вие да си обслужвате големите ви фирми дето ви осигуряват заетост, данъци и износ, а в източна европа да се напълни с неудобните ви джангали! Хибаво, ама след време като ви потрябва пак растеж, от къде и как ще стане? Преди 25г. съсипахте или изкупихте на безценица конкуренцията от изток, сега правите опит да довършите каквото има останало, че хем тотално да завземете руския пазар, хем да се наместите на мястото на руския внос. Изсмукахте наготово образовани и работливи хора, като не оставихте възможност на изток за никакво развитие, освен подизпълнители. Сега ще си вкарате джангали за да имате по-голам вътрешен паза, че да станете по-велики.

    Обаче следващия път от къде ще вземете образовани хора? И кои други пазари ще превземате че да растете?
  • 2 Ewiak

    2 0 Отговор
    Това е залеза на Европейския съюз. Къде отиваме? В Библията се казва: "И [северният цар = Русия от втората половина на ХIХ век (Даниил 11:27)] ще се върне в своята земя с голямо богатство [1945] и ще насочи сърцето си срещу светия договор [враждебност към християните]. И ще действа [висока активност на международната сцена] и ще се върне в своята земя [1991-1993. Разпадането на Съветския съюз и Варшавския договор. Руски войски се завърнаха в страната си]. В определеното време ще се върне [разпадането на Европейския съюз и НАТО. Много страни от бившия Източен блок ще се върнат в зоната на влияние на Русия]." (Даниил 11:28,29а)
  • 3 Поп Грую

    4 0 Отговор
    Оказва се, че всички животни са равни, но някои са по-равни от другите!
    Ами хайде обратно към Люксембургското споразумение за въглищата и стоманата и стига еврогейски ценности!
  • 4 Жжж

    5 0 Отговор
    Какви скорости бе плешундер, арабелите скоро ще ви включат на задна
  • 5 НАТО ВЕЦ

    1 0 Отговор
    И да позная ли от половин път, на кои "трябва да им бъде позволено да прогресират по-бързо от други" и кои "трябва" да регресират.
    Уникални наглеци!
  • 6 Гого

    0 0 Отговор
    България е на задна скорост от Бананова република ще влезем в каменната ера. Там където няма закони страните са бедни сиреч като нашата.
Новини по държави: