8 Март, 2017 14:09 1 598 2

Курумбашев: Плачлива периферия?

  • две скорости-
  • две скорости-
  • франция-
  • курумбашев-
  • франция

„Плачлива периферия“? Това „синдром високомерие от първа класа“ ли е или високомерието на „първата класа“? Ксавие дьо Кабан никога не би си позволил подобен език. Но той беше истински приятел на моята страна“. Така евродепутатът от БСП Петър Курумбашев отговори на френския посланик в България, Ерик Льобедел. Двамата кръстосаха политически шпаги в социалната мрежа Туитър по темата за „Европа на две скорости“.

Двамата влязоха в словесна престрелка след интервю на Курумбашев за изданието Euroactiv, в което той казва, че Европа на две скорости е равносилна на „модерен апартейд“. “Може би Европа е решила през XXI век да въведе някакъв модерен вид апартейд на собствения си континент”, посочи евродепутатът по повод “петте сценария” за бъдещето на ЕС, предложени от председателя на ЕК Жан-Клод Юнкер.

Това сравнение предизвика реакция от страна на дипломата, който нарече позицията на българина „синдром на плачливата периферия“. „Илюстрация на „синдрома на плачливата периферия“. Приятели, събудете се. Предстои ви председателство на Съвета на ЕС“, написа Льобедел.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Елизабет

    8 2 Отговор
    Френско л...о
  • 2 Шарл

    3 5 Отговор
    Български г*з