Last news in Fakti

19 Ноември, 2011 14:11 4 265 1

Заловиха Сейф ал- Ислам

  • сейф ал-ислям-
  • кадафи-
  • либия-
  • пустиня
Заловиха Сейф ал- Ислам - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Сейф ал-Ислам, най-опасният от синовете на покойния либийски лидер Муамар Кадафи, е заловен в либийската пустинята, съобщиха правосъдният министър Мохамед ал- Аладжи и други източници от временното правителство.

Сейл ал-Ислам, който се закани да отмъсти за смъртта на баща си, а след това поиска да се предаде на трибунала в Хага, е заловен със седем охранители в близост до град Обари, пише Ройтерс.

Имаше различни теории за местонахождението му, включително че е избягал в съседни страни, но най-вероятната (по данни на преходната власт) бе именно, че се крие в пустинята.

Не са открити други високопоставени фигури от бившия режим, който бе свален с кървава гражданска война и въздушни удари на НАТО. Изключително търсен продължава да бъде и шефът на разузнаването на бившия режим – Абдула ал-Сенуси.

39-годишният наследник на Кадафи е издирван от Международния съд в Хага, за да отговаря за престъпления срещу човечеството. Той  жив и здрав и не е пострадал при задържането му.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 руснака

    0 0 Отговор
    интересно, за какви такива престъпления смятат да го съдят?!?