29 Октомври, 2011 10:59 1 505 0

Сейф ал-Ислам: Невинен съм

  • либия-
  • кадафи-
  • сейф ал-ислам
Сейф ал-Ислам: Невинен съм - 1
Снимка:ЕПА/БГНЕС

Сейф ал-Ислам, най-опасният син на Муамар Кадафи, се обяви за невинен пред прокурори, предаде Би Би Си. Той е издирван от Международния криминален съд за престъпления срещу човечеството, а от август се крие, за да не бъде убит от противниците на сваления вече режим на баща си.

Прокурор от трибунала е в контакт с най-дирения либиец, който се опитва да си уреди как да стигне до Хага и да се предаде. От съда обещават честен процес, но все още не могат да потвърдят къде точно се намира считаният за наследник на Муамар Кадафи. Те контактуват със Сейф ал-Ислам чрез посредник, който остава анонимен, то твърди, че синът на бившия диктатор е убеден в доказването на невинността си.

Преди седмици Сейф ал-Ислам се закле да отмъсти за съборената власт и разбитото си семейство.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА