Last news in Fakti

23 Март, 2017 14:54, обновена 23 Март, 2017 15:32 1 385 2

Ислямска държава пое отговорност за Лондон

  • лондон-
  • ислямска държава
Ислямска държава пое отговорност за Лондон - 1
Снимка: БТА/АР

"Ислямска държава" пое отговорност за нападението пред парламента в Лондон.

Новината съобщават водещите световни медии. Те цитират обичайният "глас" на терористите - ислямистката информационна агенция Амак.

"Извършителят на нападението пред британския парламент в Лондон е войник на ИД, а операцията беше изпълнена в отговор на призивите да се атакуват страните от коалицията", посочи Амак, като цитира "източник по сигурността".

Това е първи случай, в който ИД поема отговорност за нападение във Великобритания - участник в оглавяваната от САЩ международна антиджихадистка коалиция.

При атентата загинаха трима души, а близо 40 бяха ранени. Извършителят беше ликвидиран от полицията. Министър-председателката Тереза Мей съобщи, че атентаторът е роден във Великобритания и е бил "известен на разузнавателните служби екстремист".

Полицията извърши осем ареста. Основната хипотеза на разследването е за "ислямистки тероризъм".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 8888

    5 2 Отговор
    ид съществува само благодарение на покровителство свише.Сгащват ги и ги пускат след "мирно споразумение". Те отива в ивропътъ като бежанци. После кой ми сра в гащите. Тея трябва да бъдат унищожавани като плъхове, пренасящи чума. Такива са психически осакатени и не могат да бъдат върнати към нормален живот, а преднъпленията им са нечовешки и непростими. За тези, които ги създадоха и закрилят досега им трябва нов .Нюрнбергски процес
  • 2 Тука има тука нема

    2 2 Отговор
    Това е в действие платената и организирана от САЩ политика , финансирана от световните банкерски фамилии и шейховете от пустинята с цел дестабилизация и срутване на ЕС чрез разширяване на ислямската цивилизация.