22 Март, 2017 16:54 6 049 15

Прегазени хора, убит полицай и стрелба в Лондон

  • великобритания-
  • лондон-
  • простреляни-
  • стрелба-
  • парламент-
  • уестминстърски мост-
  • прегазени

Стрелба пред парламента, прегазени хора на Уестминстърския мост

Прегазени хора, убит полицай и стрелба в Лондон - 1
Снимки: БТА/ AP

Няколко души бяха прегазени от мъж, който секунди по-късно намушка фатално полицейски служител пред сградата на Уестминстърския дворец (известен и като Камарите на парламента), предаде Би Би Си. Властите обявиха, че полицай е бил наръган от въоръжен нападател, който по-късно е бил застрелян. Чути са най-малко два изстрела. Часове след атаката полицейският служител е починал от раните си.

Районът около двореца, разположен на северния бряг на река Темза, беше отцепен от силите за сигурност, които разглеждат инцидента като терористичен удар.

Малко преди атаката пред парламента няколко души бяха прегазени от автомобил на Уестминстърския мост. Най-малко три са жертвите на моста. Първоначалната информация сочи, че нападателят се е врязал в пешеходци на моста със своя сив Hyundai, след което се блъска в оградата на парламента на метри от моста. Наръгва един униформен, а при опит да нападне друг е открита стрелба по него.

Прегазени хора, убит полицай и стрелба в Лондон
Графика: SkyNews

Служителите в британския парламент бяха предупредени да не напускат офисите си. В района има засилено полицейско присъствие. Едва към 19:00 часа българско време започна евакуирането на депутатите.

По заповед на полицията станциите на подземната железница в региона бяха затворени. Британските медии посочват, че районът е предпочитана дестинация и на много туристи и във времето на нападението всеки ден в региона гъмжи от народ.

Свидетели описаха нападателя като „азиатец на приблизително 40 години“. Британският министър-председател Тереза Мей е в безопасност, посочиха властите. Няма информация за пострадали политици.

Лондонската полиция обяви, че разглежда случилото се пред британския парламент като терористична атака, докато няма друга информация. Силите за сигурност помолиха всеки лондончанин, който има снимки или кадри, свързани с инцидента, да се свърже с тях.

Журналист на „Дейли мейл“ разкри, че нападателят е игнорирал отправените предупреждения на полицаите, преди да бъде открита стрелба по него.

След нападението американският президент Доналд Тръмп разговаря по телефона с британския премиер Тереза Мей, изразявайки подкрепата на американските власти.

Мерките за сигурност във Великобритания остават повишени заради серията терористични атентати на територията на Стария континент.

Какво знаем до този момент:

Автомобил се врязва в пешеходци на Уестминстърския мост, сред ранените са и трима френски ученици. По-късно се опитва да влезе в британския парламент, но е застрелян. При офанзивата му един полицай е наръган фатално с нож.

Британските служби към момента разглеждат инцидента като терористичен атентат. Въпреки това няма да повишат нивото на заплаха до максимална степан.

Най-малко четирима убити, 20 ранени.

Полицията смята, че нападателят е действал сам. Няма индикации за участие на още един човек в атентата.

Прегазени хора, убит полицай и стрелба в Лондон

Прегазени хора, убит полицай и стрелба в Лондон

Прегазени хора, убит полицай и стрелба в Лондон


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Vasik Atanasova

    21 7 Отговор
    европа е срината
  • 2 Очо

    25 3 Отговор
    Чалми???

    Коментиран от #8

  • 3 Реално

    26 5 Отговор
    Няма какво да се учудвате-в Великобритания през последните 6-7 години най-популярното име за новородено дете е Ахмед...Та все по-зле ще става в Европата...--и всички знаем кой е виновен за това...
  • 4 Шляхтиц

    19 13 Отговор
    Никога светът не е бил по-близо до нова световна война от колкото сега. Имаше студена война, берлинска стена, Белене, но имаше за нормалните хора мир и спокойствие. В България имаше и се строяха големи заводи, селското стопанство изхранваше България, изнасяше се селскостопанска продукция за Германия, Чехия, Полша и СССР. Всички работеха, циганите си плащаха сметките. Сега много българи вече не могат да платят за най-елементарните човешки потребности. НЕ ИСКАМ ТАКАВА ДЕМОКРАЦИЯ. ИСКАМ ДИКТАТУРА.
  • 5 ИСЛЯМ ТЕРОРИЗЪМ

    24 6 Отговор
    Да позная ли от първия път чия религия изповядват атентаторите? Най "мирната" нали? Ха ха ха. така им се пада на евроГейците. Сами са си виновни защото сами ги напускаха в уредените си държави. Нас източноевропейците ни гледаха презрително, пренебрегваха ни и се отнасяха като хора втора ръка заради тези от "мирната" религия, а. Нека сега да ги бомбят от всякъде не ми пука за тях. Сами си ги докараха на главите сега ще им сърбат попарите. Не ги жаля.
  • 6 с подкрепата на евротолерастите

    18 5 Отговор
    На фона на всичко това те продължават да прииждат, прииждат, прииждат, прииждат,прииждат,прииждат...... с благословията на толерастите от ЕС, които дори заплашиха че ще принуждават с наказания страни членки, които отказват да приемат прииждащи, прииждащи, прииждащи, прииждащи, прииждащи, прииждащи......
  • 7 Kcaniba

    11 2 Отговор
    Бежанците и партньорите на Ландн и Нюйорк от Сирия!!!
  • 8 бай Иван

    9 1 Отговор

    До коментар #2 от "Очо":

    Че какви?
  • 9 мъжкар

    25 3 Отговор
    Ами искахте цигани в Европа ето ви сега цигани и не забравайте бъдете толерантни с тях!!!
  • 10 Да идват повече араби,ЕС от тях разбира.

    9 1 Отговор
    Със сигурност е някой французин,германец или кореняк англичанин....дам. Да сте толераст,това е заболяване на психическа основа.Направихте Германия турска колония,направихте от Белгия халифат,направихте от Франция,,чернокожа и мюсюлманска'' държава,направихте на Косоварите държава,отцепвайки територия от друга най-безцеремонно,и НАЙ-ГОЛЯМАТА МИ МЪКА--- Направихте от България Корумпиран цигано-турски кенеф,където всеки клечи и си пуска екскрементите.Европейски Олигофрени,САЩ затварят граница и то с хридтиянско Мексико,ние не можем с Мюсулманските държави.
  • 11 Д'Мин

    7 0 Отговор
    Не е време да злоратсваме, кой знае нас какво ни чака.
  • 12 Бат Ваню

    4 2 Отговор
    Има ли по-хубаво от Европа?...кое? къде?....Щатите ли ?...мммнеее... Има ли държава две световни войни да губи и пак да е първа в Европа? ... ха ха ха.... Има и една друга ... дето все печели... .ха ха ха... (шегувам се).... За България бате.... кво са ни виновни европейците?.... пари дават хората, дърпат ни, пътища ни правят, земеделие, КТБ .... Меркел каза: "Колкото е необходимо...."...и още ... и още... темата е дългичка....
  • 13 Рамо до рамо с Лондонистан!

    4 0 Отговор
    В страната на Шекспирт ! И Льо Фронс страната на д-р Джозеф Гелотин предложил демократичното обезглавяване! Прогрес да си ..еш м....та! И ни го подадоха ФРЕЕ !
  • 14 Евро гелотината действа непрестанно!

    4 1 Отговор
    САЩ - One nation under GOD! Другите са боклунейшънс! Оръфляци !
  • 15 Коко

    4 0 Отговор
    Отидете сега в някой арабски квартал на Лондон и ще ги видите как се радват и се хилят.
Новини по държави: