Last news in Fakti

23 Март, 2017 17:48 5 543 8

Американски самолетоносач попадна под прицел

  • самолетоносач-
  • сащ-
  • иран-
  • прицел-
  • персийски залив-
  • кораби-
  • ислямска държава

Напрежение между САЩ и Иран

Американски самолетоносач попадна под прицел - 1
Снимка: БТА/ AP

Американски самолетоносач е бил „застрашен“ от кораби на иранската революционна гвардия, докато е преминавал през Ормузкия проток.

Командири от американските военноморски сили алармираха, че в бъдеще може да се стигне до инциденти, които да доведат до въоръжени сблъсъци.

Самолетоносачът USS „Джордж Х. У. Буш“ се отправи към Персийския залив, откъдето самолети на американските въоръжени сили да предприемат офанзива срещу „Ислямска държава“.

Американският флот разкри, че 20 малки ирански плавателни съдове са доближили флотилията на самолетоносача. Контраадмирал Кенет Уайтсел заяви, че поведението им е било агресивно и непрофесионално.

Американският командир заяви, че някои от бойните кораби са заредили оръжията си. „Ройтерс“ посочи, че иранските кораби са се приближили на по-малко от километър до самолетоносача.

От USS „Джордж Х. У. Буш“ са излетели бойни хеликоптери към ирански кораби, за да ги предупредят. От флота на САЩ посочиха, че до инцидент не се е стигнало, но не е изключено в бъдеще да има такъв, ако иранските машини действат по този начин.

Световните агенции припомнят, че след избирането на Доналд Тръмп за президент на Щатите се повиши напрежението между Вашингтон и Техеран. Тръмп осъди ядреното споразумение с иранците и заяви, че Иран е терористична страна.

Самолетоносачът USS „Джордж Х. У. Буш“ бе изпратен в Персийския залив, за да участва в офанзивата срещу групировката „Ислямска държава“, която Тръмп е амбициран да унищожи бързо и ефективно.

Командирите на самолетоносача вече се подготвят да вдигнат във въздуха изтребители Ф-18, които да се включат в бомбардировките срещу джихадистите.

Американски самолетоносач попадна под прицел

Американски самолетоносач попадна под прицел

Американски самолетоносач попадна под прицел


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Аятулах

    28 12 Отговор
    ТиЪАШя идиоти искат всички да им стоят пирно?
  • 2 onq s konq

    22 38 Отговор
    Крайно време е САЩ да използват подобен инцидент за да промени СИЛОВО настоящото ръководство на Иран и да го замени с про-Американоевропейско .

    Коментиран от #8

  • 3 diki

    35 13 Отговор
    Изроди които публично пребиват жени с камъни и режат глави по площадите нямат място под слънцето !
  • 4 Туй за камъните не бе ли Саудитска араби

    17 4 Отговор
    Тези дето удариха Близнаците а паднаха четери сгради?!
  • 5 yu. Naş

    34 16 Отговор
    Иран е била терористична страна нопък няма право да патролира във свойте теротиялни вди апък аМерика е върха на демокрацията но има превилегиятя да определя кой къде ще плава о то през хиляди километри??????????? Много интересно и поучително
  • 6 Питю

    29 15 Отговор
    Само да попитам
    Чий го търсят иранците в американски териториални води?
  • 7 Дрънчи та дрън дрън

    15 0 Отговор
    Който си търси, не тъси много време , и ще си го получи олихвени.
    Каквото повикало , таково се обадило . Напоследък се дрънка много с оръжие , дано не стане грешка поради не внимание нарочно.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.