28 Март, 2017 13:16 4 894 12

Руски генерал не изключва американска ядрена атака

  • сащ-
  • русия-
  • виктор познихир-
  • ядрена атака-
  • про

Вашингтон са отказали на Москва съвместен ПРО щит над Европа

Руски генерал не изключва американска ядрена атака - 1
Снимка: Shutterstock

Американският противоракетен щит в Европа може да доведе до внезапна ядрена атака срещу Русия. Това заяви зам.-ръководителят на операционното звено в руския Генерален щаб Виктор Познихир, цитиран от „Русия днес“.

„Разполагането на ПРО системи създава илюзията за безнаказаност за използването на оръжия, които са под „чадъра“ на противоракетните системи“, заяви руският военнослужещ.

Според него американските наземни ПРО системи и корабите в Черно море са заплаха за сигурността. Познихир предупреди, че те създават потенциал за изненадваща ядрена атака срещу Русия.

Москва предупреди, че глобалната противоракетна система на американците провокира нова надпреварата във въоръжаването, която може да завърши катастрофално. Виктор Познихир посочи, че САЩ имат позиционирани щитове в Румъния, Полша и Аляска.

От руския Генерален щаб посочиха, че са предложили на Вашингтон създаването на „руско-американска ПРО архитектура в Европа“, но са получили отказ.

Познихир добави, че САЩ продължават да разширяват щита си под претекста за заплаха от Северна Корея и Иран, игнорирайки загрижеността на Русия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пеньо

    11 46 Отговор
    Защо руските вождове сравняват всички със себе си? Товарищи, ако вие сте достатъчно луди да нападнете друга ядрена държава, не е задължително и те да са като вас. Това, че при такава атака няма да оцелее никой сме го учили в малките класове. Но това пък е тактиката на джуджето да мобилизира чрез "патриотизъм" народа си. Този народ обаче все някога ще се събуди!

    Коментиран от #2

  • 2 Morgoth

    34 4 Отговор

    До коментар #1 от "Пеньо":

    Защото иранските ракети трябва да летят 2 хиляди километра до Европа, а за момента не е ясно дали могат и хиляда да прелетят. Ако пък могат и са достатъчно глупави да ги изстрелят първата им цел ще бъде Израел.
    Северна Корея пък се намира на 8 хиляди километра от Европа като 5 хиляди от тях са над Русия, при това минава в опасна близост до Москва. Подобна ракета няма да стигне целта си. Да не говорим, че ако Северна Корея стреля по някого това ще бъде или Южна Корея или Япония.
    Щита над Европа е ясно и точно насочен срещу Русия, а ядрените оръжия са доста надценени. До момента 2 хиляди от тях са употребени и нямаме ядрена зима. 20 хиляди има в запас, но ако бъдат изсреляни повечето няма да достигнат целта си и ще бъдат унищожени без да се предизвика ядрена експлозия. В момента силите не са изравнени като през Студената война и Русия определено има защо да се страхува, че при евентуално изостряне на международните отношения САЩ може да предприеме превантивен ядрен удар за унищожаване на руските ядрени силози.

    Коментиран от #4, #9

  • 3 АНТИ МАНТИ

    9 41 Отговор
    ПУТИН, МАРШ В СИБИР ! НАПУСНИ. КРИМ
    НЕ НАПАДАЙ УКРАЙНА , И ЦЯЛ СВЯТ .

    Коментиран от #10

  • 4 Гост

    6 28 Отговор

    До коментар #2 от "Morgoth":

    Путинофилче, и ти не си наред с главата, както руските генерали! Ти присъствал ли си на ядрен опит? Защо всички путиноиди се смятате за експерти по оръжията? Не си ли чувал, че сегашният ядрен потенциал е достатъчен да унищожи живота на земята няколко пъти? Един път не е ли достатъчен?

    Коментиран от #7

  • 5 Ганю

    14 5 Отговор
    Да си делнат Африка на две и да инвестират средства там, не за някви си оръжия, да направят инфраструктура и заводи и гибоните да бачкат, не да бягат насам и да реват. Африка е голяма, може да изхранва целия свят. Ама дай ся ще се въоръжаваме и ще се гърмим, щот имаме по 9 живота.
  • 6 Ганю

    11 4 Отговор
    И на Луната ще ходим и на Марс, да можем да центрираме по-точно Земята! Ей, не ми слагай минуси.
  • 7 Morgoth

    14 6 Отговор

    До коментар #4 от "Гост":

    Ако си чел постовете ми, а аз пиша с един и същ ник, трябва да си забелязал, че съм доста центристки настроен по темата Русия-НАТО - далеч съм от Путинофил или Путинофоб.
    Сегашния ядрен потенциал на цялата планета, което е почти равно на този на САЩ+Русия не е в състояние да унищожи живота на Земята! Но е в състояние да върне човечеството в първобитния стой и да изличи много видове. Това обаче при условие, че бъде използван целия. При реални бойни действия много от рактните силози ще бъдат унищожени преди да изстрелят ракетите си, а вече изстреляните ракети ще бъдат прихванати и повече от половината свалени преди да достигнат целите си. След подобна война светът ще бъде в разруха, но ядрена зима няма да има.
  • 8 ПРО

    6 1 Отговор
    Той е започнал да се събужда щом и протестира значи това е добър показател.
  • 9 некойси

    14 1 Отговор

    До коментар #2 от "Morgoth":

    Моли се никой да не изстрелва нищо, понеже и без друго нелекият ни живот може да се промени към по-лошо.
    Намали телевизията и интернета.
  • 10 Путин

    10 2 Отговор

    До коментар #3 от "АНТИ МАНТИ":

    Преместих си го в другия крачол.
  • 11 681 БЪЛГАРИЯ

    3 11 Отговор
    До Пеньо . Джуджето тоя пиян народ няма как да го мобилизира !
  • 12 товарищ

    2 0 Отговор
    Той руския народ отдавна е събуден и се бори за страната си,за разлика от нас,дето ни купиха за жълти стотинки,пък и тука някои се гордеят,като че ли Америка нещо им е дала или ще им даде!Аз със мормони комбина не правя,аз съм с братята славяни!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания