Last news in Fakti

30 Март, 2017 17:21 896 0

Румъния не подкрепя Европа на две скорости

  • европа на две скорости-
  • клаус йоханис-
  • румъния-
  • малта-
  • ес-
  • конгрес-
  • енп

Това заяви президентът Клаус Йоханис на конгреса на ЕНП в Малта

Румъния не подкрепя Европа на две скорости - 1
Снимка: БТА/АР

Румъния не подкрепя ЕС по модела на концентричните кръгове на интеграция, нито Европа на няколко скорости. Това заяви президентът на северната ни съседка Клаус Йоханис на конгреса на Европейската народна партия (ЕНП) в Малта.

Румъния не подкрепя ЕС на концентричните кръгове на интеграция или на различни скорости, което би могло да доведе до увеличение на социалното и икономическо разделение между страните членки. Ние не смятаме тези сценарии за инструменти за задълбочаване на сътрудничеството между страните членки, като се има предвид, че съюзът вече се сблъсква с разделение и недоверие между членките си", посочи държавният глава.

По думите на Йоханис Европа сега се намира в "момент на изпитания", белязан от сложни кризи с безпрецедентен интензитет.

"Терористичните атаки, миграцията, национализмът, популизмът, Брекзитът и надигането повече от всякога на евроскептицизма се превърнаха в съществени предизвикателства", посочи Йоханис.

Той отбеляза, че въпреки че Брекзитът е предизвикал съществен спад на евроентусиазма, голяма част от членките на европейското семейство са останали привързани към подкрепяните от ЕС ценности.
"ЕС определено остава един необходим проект за всички нас", подчерта Йоханис.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА