Last news in Fakti

4 Април, 2017 21:49 7 639 18

Германия изнерви Русия

  • германия-
  • бранденбургската врата-
  • русия

Отказа да освети Бранденбургската врата

Германия изнерви Русия - 1
Снимка: БТА/AP

Осветяването на Бранденбургската врата в цветовете на знамето на държава, в която е имало атентат, трябва да се прекрати. Това настояха германските медии и някои политици, след като избухна скандал около решение на берлинския сенат символът на германската столица да не бъде осветяван в цветовете на руското знаме в памет на жертвите от Петербург, пише БНР.

Не може тъгата и съпричастността с една трагедия да са с избирателен характер. И ако осветяваме Бранденбургската врата в цветовете на френското или израелското знаме, то това трябва да правим и в чест на всички останали нации, които дават жертви на терора, заяви сенаторът от Левицата Клаус Ледерер.

Призивът му бе подет от всички големи германски медии. Решението на Берлинския сенат да не осветява Бранденбургската врата в цветовете на руското знаме след атентата в метрото в Санкт Петербург, предизвика истински скандал. Аргументът на сената е, че Петербург не е град-партньор на Берлин.

Но нима именно Петербург не е свързан макар и по ужасен, но съдбовен начин с Берлин заради Ленинградската блокада, попитаха журналисти.

Решението на Сената предизвика възмущение и сред обикновените германци. Според "Франкфуртер алгемайне цайтунг" най-добре е този начин на показванена съпричастие да се прекрати. Само през 2016 г. в света имаше 111 атентата. Да тъжим показно за едни, а да не забелязваме други, е цинизъм, пише вестникът.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 майне цай

    86 14 Отговор
    Ъъъ, руснаците си имат бая селфита от 1945г. и едва ли ще тръгнат да си го местят, заради някви еврогейски толерасти, дето ги кефи турското знаме - гнусно е да ти сложат флага, след като турския е бил там...
  • 2 Хасан

    8 71 Отговор
    Все пак е най оригиналния флаг.. Турския имам предвид

    Коментиран от #11, #14

  • 3 Абеманго

    29 4 Отговор
    Хасане
  • 4 ЕВГЕНИ

    5 8 Отговор
    Много е оргинален
  • 5 Тисеранафлага

    33 2 Отговор
    Лягай домус
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Пиже инкасаторо

    53 6 Отговор
    Ама па им отива на германците турския флаг. Да си го държат на портата. То рано или късно вместо фашисткия, ще се вее турски флаг над цяла Германия. По скоро рано. Ердоган им заповяда да се множат като животните, всяко турско котило с по пет, шест деца. До десетина години са ги претопили, благодарение и на толерантната баба Меркел.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 кроко

    61 6 Отговор
    Айде без драми, ако на руснаците име толкова мъчно, ще отидат лично да си развеят флага над Брандербургската врата

    Коментиран от #12

  • 11 Оптимус

    25 1 Отговор

    До коментар #2 от "Хасан":

    Нищо им няма на флаговете - те са създавани от хората, за да се разграничават символите на разни държави. И германските краства са имали различни флагове преди настоящият, и турските символи са различни. Понастоящият е създаден при основаването на Османнската империя, но парадокса че и той е създаден от окултисти. Изобразява по символика Сатурн или още го наричате и Хеката. Политиците, чрез своето поведение скарват често хората. Ето случаят е такъв - интереси на някои политици демонстрират пренебрежение към загиналите в атентата в Петербург, сякаш това не са жертви на терористи? Но други политици в Джермани разбират, че тероризма е наднационален навред го има... Хасане, не се сърди, човек, и турци има всякакви и други! Просто донякъде неприязънта към турското често се дължи на агрессорската политика нна Османнизма, а не на всеки турчин по света. Когато хора държавии народи патят от някоя държава те вече като чуят за нея и са предубедени. Например, все едно е бик да чуе за тероеадор - ако ще светия да е, бика няма да вярва на тореадора. Затова, са виновни именно КРЪГОВЕ, на империалисти. Ето такива като Ердоган скапват света. Съветват турците да правят много деца, това свръхнаселява планетата, после ги пращат на войни убиват невинни хора. Ето такива като твоя идол Ердоган съсипаха Човечеството и Земята от хилядолетия насам. да не кажеш, че са само турци? И египтяни, перси, вавилонци, римляни, гърци, викинги, аемани, монгори хуниц.....почти всички. Ето так
  • 12 Ламбо

    3 7 Отговор

    До коментар #10 от "кроко":

    Хо хо хо.
  • 13 меркелизъм

    49 1 Отговор
    Ако си мюмюн получваш безкрайната германска любов, либерастия и толерастия и сърпа със звездата, ще виси на вратата (Бранденбургската) !
    Ако обаче си славун получаваш само безкрайно германско презрение и пренебрежение !
    Голите факти!
  • 14 Ибрахим

    9 5 Отговор

    До коментар #2 от "Хасан":

    Оригинален е защото това е славянски символ.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 До меркелизъм

    4 1 Отговор
    Така е но мюмюн не рита жени по гърба на стълбите и работи за разлика от. ....
  • 17 ....

    0 0 Отговор
    Как да осветят руското знаме, като най-многобройни чужденци в Германия са турци, а и втория говорим език е турски..... Сега кажете как да осветят руското знаме?
  • 18 Кака Гинка

    1 0 Отговор
    Те немците май са на път да приемат исляма.С толкова много турци,пък и с гостите на г-жа Меркел какво ли им остава. Като гледам как са "вапцали" Бранденбургската врата,направо да вземат да и построят едно минаре,та да има къде да пее мюезина!А да делиш пострадалите на чужди и свои,само показва истинското лице (пардон,мутра),на управниците на "великия" Европейски съюз.И най-лошото е че и у нас има заслепени,които им пригласят.Срам!
Новини по държави: