Last news in Fakti

5 Април, 2017 21:49 4 831 28

САЩ и Русия на нокти за Сирия

  • сащ-
  • сирия-
  • русия

САЩ готови на едностранни действия

САЩ може да предприеме едностранни действия срещу режима на Башар Асад, ако Съвета за сигурност на ООН не вземе ответни мерки за химическите атаки. Това беше заявено от американския посланик в ООН Нихи Хейли, цитирана от Би Би Си.

В Съвета за сигурност цари голямо противоречие, след като Русия обяви, че атаката в Сирия е станал в резултат на взрив на завод за химически оръжия на бунтовническите сили. Това мнение обаче бе широко отхвърлени от останалите световни сили, които смятат, че зад атаката стои режима на Башар Асад.

„Отново и отново Русия прави едно и също, за да прикрие своите съюзници в Дамаск. Колко още трябва да видим, за да може Русия да се загрижи“, заяви Хейли.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хасан

    16 58 Отговор
    Тоя Асад стана като Милошевич.. Всичко в името на властта
  • 2 Диди

    15 32 Отговор
    След като Русия за пореден път налага вето,то тя е задължена да се грижи за решаване на проблемите в Сирия.

    Коментиран от #3

  • 3 кроко

    52 13 Отговор

    До коментар #2 от "Диди":

    Западняците колко държави трябва да опропастят по света и колко милиона трябва да загинат или емигрират, че да може капацитети като теб да проумеят че нищо полезно не могат да свършат? Набийте си в ограничените глави, че ислямския свят с тоя екстремизъм дето плъзна там, се нуждае от яки диктатори иначе не е ясно какво може да стане, особенно с такива като СА и ОАЕ, които спонсоритат тероризма и екстремизма.
  • 4 Диди

    12 28 Отговор
    Русия трябва да реши проблема със Сирия.Какъв е резултатът сега?
  • 5 долна паплач

    27 11 Отговор
    тая трябва да увисне на въжето
  • 6 Диди

    8 36 Отговор
    Русия каза преди година и половина че ще реши положевиетэ в Сирия,но разултатът днес е друг.Трудно е и ще бъде трудно,но Русия налага вето,с цел да защити Асад.Крайно време е проблемът да бъде решен.

    Коментиран от #7, #8

  • 7 Д'Мин

    43 5 Отговор

    До коментар #6 от "Диди":

    САЩ нали "решиха" проблемите в Либия,Ирак и Афганистан!
  • 8 Оптимус

    42 3 Отговор

    До коментар #6 от "Диди":

    А, дали проблема е Асад? Моя позната българка, омъжена за сириец, сега е тук. Каза, че в Сирия е страшно, война. Но каза, че Асад не бил такъв тиранин, както го описват, създал демократично равни условия за религиите, държавата била напълно светска, образованието се е дотирало, доктори и други били на почит, изобщо, преди да започне войната живота бил много хубав, търговията в разцвет. А след като бунтовниците започнали войната подкрепяни отвън, всичко било на пух и прах. Мисля, че проблема не е Асад, не казвам, че го познавам, но щом тя живяла там дълги години го казва, а е омъжена за лекар, той бил още там и работел. Вероятно някой имперски кръг иска да срине и Сирия и Ирак и ЕС и кой ли не, с цел да лови риба в мътна вода и да наложи световна диктатура. Няма друга причина за тези колосални войни. Прилича на империализма на римляните, на хитлеристите, на османците, на кой ли не от хилядолетната история на света. Но едва ли Асад е проблема? И за Саддам твърдяха, че бил диктатор, но в Либия цената на горивото била стотинки за хората, а тук 2 лева за нас, поради монопола ва ЛукОйл? Значи тук е "демокрацията" на монополите, а там е "диктатурата" на "тираните"???? Значи нещо демокрацията се е объркала....
  • 9 иоан

    33 4 Отговор
    абе тези американски терорсти не се спряха да избиват хода и държави бре. вече всички видяха за ква демократура става дума и за кви човешки права за да могат дебелите да ядат гмо и да си плащат дълга цял живот като роби
  • 10 Стършел

    18 5 Отговор
    Де го оня с коня да се изходи по въпроса?
  • 11 оня с беенвето

    3 20 Отговор
    аз па си давам газ на беенвето и ми е се таа за вас сичкитееее
  • 12 kcaniba

    23 4 Отговор
    Ако Асад е терорист, защото е построил светска и толерантна и многоконфесионолна държа, то
    Въпросът е - саудитските принцове и катарските бедуини, убиващи жени с камъни и вкарващи в затвори за нерелигиозен дрескод или държание - те са демократични , нали!!
    Въоръжамат и спонсорират главарезите с чалми по цял свят!!!
  • 13 ZZZ

    25 2 Отговор
    Въпросът е, че ако някой е принципен не трябва да има двойни стандарти! Аз съм съгласен, че Асад не е стока , защото не е нормално той и преди това баща му да са на власт толков години.
    Но......какво да кажем за тия "кралски семейства" по другите петролни държави? Преди това те трябва да бъдат изметени и след това да се занимаваме с Асад . Не може да толерираш едни явни сатанисти и дегенерати в Саудитска арабия и да имаш претенции да си стожер на световния морал!морал
  • 14 Morgoth

    25 2 Отговор
    Не че вярвам на един диктатор и не че очаквам от него да е човечен, ама очаквам от всички хора да се държат логично. За чий му е на Асад да ползва химически оръжия, при това когато побеждава и при това като знае каква ще бъде реакцията на запада. Баланса на сили който Русия наклони в негова полза е доста крехък - реши ли запада да се намеси категорично Русия не може да го опази.
    По-логично ми изглежда бунтовниците да жертват стотина души цивилни за да получат помощ от която определено се нуждаят.
    А пък реакцията на САЩ изглежда твърде ендостранчива - или ги подвеждат техните хора при бунтовниците или са знаели какво предстои и са се подготвили с обвиненията.

    Коментиран от #17

  • 15 Гого

    17 1 Отговор
    Че те Американците са спонсори на бунтовниците в Сирия да не ми се правят на много праведни от тях започна всичко.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Лупи

    18 1 Отговор

    До коментар #14 от "Morgoth":

    Повярвай ми няма нищо случайно;) т.н. "бунтовници" се ръководят от САЩ и изпълняват план направен от САЩ понеже е видно що за маймуни са в техните редици. Нито план могат да измислят, нито оръжие да си намерят без някой супер сила зад гърба си! Това с хим. оръжие е поредния сценарий, който вече се изтърка ама за зомбитата зад океана е изключително правдоподобен, както тръбенето по медиите как "Ислямска държава" (наричаха доста време шепа терористи държава) продава петрол на някой и това го говореха с месеци ако не и година как петрола се продавал и така хамериканците вярваха, че организацията се самофинансирала... абей алоооу как се продава тоя петрол аджеба бе? Да не се телепортира случайно от кладенците в резервоарите на копувачите? Значи Иран може с години да го ограничават да не търгува с петрол, а шепа брадати муджахидини дето имат 3 камиона, 1 влак и 5 танкерчета не се знае как продават петрол, айде не на нас тия. Знаеше се как и с кого търгуват ислямистите, ама на тия от САЩ им беше изгодно. Същото беше и с Ирак, пак "намериха" химически оръжия там, пак тиранин... сега какво има там? Шепа западни петролни корпорации смучат петрола и местното население тъне в мизерия и никога няма да се оправи до нивата на стандарт дето имаше при Садам. Същото беше и с Либия.
  • 18 Диди

    3 15 Отговор
    В близките години Катар искаше да се споразумее с Асад за пайплайн през Сирия,но Асад не се съгласи.Когато започна гражданската война в страната,Катар за да си отмъсти започна въоръжаване на тези,които бяха против Асад,и терористите,и продължава да прави това,както и Саудитска Арабия.Асад изби много хора,които не беше съгласен с неговата политика,пъхаше в затвора и ги измъчваше до смърт,да не забравим,че ползваше и отровен газ ,,сарин,,.колегата писа,че българка живееща там е описала положението,но има региони където не се воюва,където живота си тече,като че ли нищо не е станало,и тези региони са защатени,там живее фамилията му.Бъдещето на Сирия не може да бъде с Асад.Силните държави трябва заедно да помогнат за прекратяването на войната и за създаване на сирийско правителство,под техен надзор.Знаем,че в Сирия има много етности и е трудно,но трябва да се намери баланс,законите да важът за всички.

    Коментиран от #20

  • 19 Диди

    1 15 Отговор
    Токущо съобщиха,че Русия щяла да се меси в източна Либия.Там са районите с ресурсите на страната
  • 20 кроко

    15 2 Отговор

    До коментар #18 от "Диди":

    Учудваш ме колко си ограничена, но упорита. Събрала си няколко реда информация от интеренет и дори не можеш да ги свържеш правилно.
    НЯМА ДОКАЗАТЕЛСТВА, че Асад е ползвал хим оръжие, така както нямаше и за Садам!
    Нещата не опират само до една газова тръба и дори и да е така, не е редно други държави да организират кървав конфликт там и да го обвиняват че е диктатор за да го свалят.
    СА, ОАЕ и САЩ искат да наложат про-сунитски режими във всички страни, които са стратегически и има за крадене. Режимите ще се контролират от арабите и ще обслужват американските интереси, вкл. да им кадат ресурсите. В Сирия има и петрол, а и не са бедни, примерно имат уникални торове.
    Мюсюлманите се управляват трудно, виждаш че лесно подлежат на радикализация, особенно когато са диви и прости, и съм сигурен че мнозинството от затворниците и убитие от Асад си го заслужават.
    Защото именно той беше "намерил баланса" между етносите, за който ти говориш, и му е ясно че този баланс се руши лесно.
    Глупости можеш да говориш колкото искаш, но не можеш да дадеш нито един пример за стабилна държава след западна намеса. Набий си в главата че само диктатор може да ги оправи тях и не виждам защо да не е Асад, при положение че е доказал че може.
  • 21 Диди

    1 16 Отговор
    Мислещ се умник...не съм ограничена и не ровя за инфо по интернет.Сирия няма такива ресурси както пишеш.Катар и Иран вземат ресурсите си от Голфа,които са едни от най големите в Света.Те искат пайплайн през територията на Сирия.Те предимно изнасят за европа.Сирия е важна погледнато геополитически за Русия.Сега в Сирия това са играчите.Асад използваше отровен газ срещу народа си,тогава Америка не реагира както преди това бяха казали...,,да не се премине червената линия,,,думи на Обама.Доказано е също ,че политически затворници са измъчвани до смърт от Асад.Сирия няма бъдеще с Асад..той ще бъде премахнат.

    Коментиран от #22

  • 22 кроко

    15 2 Отговор

    До коментар #21 от "Диди":

    Не си чувала за сирийския петрол, който ИД продаваше на ердоган? И според теб правилно ли е за да прекараш една тръба да правиш гражданска война в някоя държава? Защо защитаваш сунитски държави, спонсориращи тероризма? И последно, ще ми посочил ли енда държава, която да е стабилна след като западняците са били там?
  • 23 Диди

    1 15 Отговор
    А бе Кроко,какво не си доразбрал.Никога не съм писъла,че войната в Сирия е заради пайплайна,но ти така си определил.Катар и Иран си добиват ресурсите от Голфа,които са едни от най големите в света.Те изнасят предимно за Европа,ако се прави пайплайн,то този минава през сирийска територия.За сирийският петрол и Ердоган,зная.Катар и Саудитска Арабия въоръжават терористите,така,че не съм ги поддържала,ама тук пак си на друго мнение.Сирия е геополитически важна.Русия има голям контингент на оръжия в Латакиа.Сега дори имало и руски военни в източна Либия,там където са им ресурсите.Това няма как да се хареса на Америка.Така след време Русия ще каже,че правителството на Либия е разрешило тяхното присъствие там....стара песен.С една дума,войната в Сирия ще продължи,никой от големите играчи нямат интерес тя да спре,поне за сега.

    Коментиран от #24

  • 24 кроко

    13 4 Отговор

    До коментар #23 от "Диди":

    "Така след време Русия ще каже,че правителството на Либия е разрешило тяхното присъствие там....стара песен."

    Дидииии, няма думи що за ограничен манипулатор си! Кога и за колко свои военни намеси, Русия е казала подобно нещо?

    Старата песен е американците виждат ценни природни ресурси и казват "Този е диктатор, народа му се нуждае от демокрация" и отиват да разсипят държавата и да точат ресурсите и. Защо подяволите все в богатите на природни ресурси страни, се нуждаят от американска демокрация?

    И в крайна сметка, ще ми кажеш ли поне една страна, което е стабилна след тяхната намеса? От 30-40г. се бъркат в работата на мюсюлмсните и нещата стават само по-зле. От началото на 2000-та се борят с тероризма и нещата стават само по-зле!
  • 25 Карли

    7 1 Отговор
    ДИДИ- ПАТКО ЗАМАЯНА, АСАД ОТКАЗА НА КАТАР И ОТ ТАМ МУ ЗАПОЧНАХА ПРОБЛЕМИТЕ, ЗАЩОТО ЗАД ТЯХ СТОЯХА ИЗРАЕЛ ,САЩ И АНГЛИЯ. СЛЕД КАТО НЕ СТАНА И " ПРОЕКТА НАБУКО "ЛАНСИРАН ПРЕДИМНО ОТ САЩ И ПОДКРЕПЯТ ОТ ЕВРОПЕДЕРАСИТЕ ЗА КОЕТО НАШИТЕ ТЪПАЦИ НЕ РАЗБРАХА , ЧЕ ЩЕ БЪДЕ ОБРЕЧЕН НА ПРОВАЛ , ПОНЕЖЕ НИЩО НЕ РАЗБИРАТ ОТ ГЛОБАЛНА ПОЛИТИКА И СЕ НАПЪВАТ ЗА РАЗНИ ХЪБОВЕ С КОЕТО НЯМА С КАКВО И ОТ КЪДЕ ДА ГО НАПЪЛНЯТ / ИМА РАЗБИРА СЕ ОТ ТУРСКИ ПОТОК ПРЕЗ ГЪРЦИЯ И ТУРЦИЯ СЪС СЪОТВЕТНИТЕ ТРАНЗИТНИ ТАКСИ . НАЛИ БОКО ТИКВАТА ГО СПРЯ ОТ САЩ ПРОЕКТА " ЮЖЕН ПОТОК ", ЗА ДА НЕ ВЗИМАМЕ НИЕ ТРАНЗИТНИТЕ ТАКСИ, ПОНЕЖЕ ХАМЕРИКАНЦИТЕ ТАКА РЕШИХА.
    ДАВАМ ТИ ЖОКЕР ЗА РАЗМИСЪЛ- СЕВЕРЕН ПОТОК 2 НА ЛЕСБИЙКАТА МЕРКЕЛ И РЕШЕНИЕТО НА УНГАРСКИЯТ МИН.ПРЕДСЕДАТЕЛ ЗА ИНТЕРЕСА НА ДЪРЖАВАТА УНГАРИЯ.
    В АКВАТОРИЯТА НА СИРИЯ ИМА МНОГО НЕФТ И ГАЗ , НО ПАК ГОРЕ НАПИСАНИТЕ ИСКАТ ДА БЪДЕ ТЯХНО. И ПОЗНАЙ КАК ЩЕ ГО ДОБИЯТ- САМО С ВОЙНА , ЗА ДА РАЗПАРЧАТОСАТ СИРИЯ ЗА ПО ЛЕСНО!
    СТРУВА МИ СЕ , ЧЕ ВАНГА МОЖЕ ДА ИЗЛЕЗЕ ПРАВА ЗА ЗАПОЧВАНЕТО НА СВЕТОВНА ВОЙНА ОТ СИРИЯ.
    И ПОЗНАЙТЕ КАКВО ЩЕ СЕ СЛУЧИ С НАШИТЕ РОДНИ ЛЕТИЩА И ГРАДОВЕТЕ ПОКРАЙ ТЯХ. НАЛИ ПАК СМЕ С ПРАВИЛНИТЕ СЪЮЗНИЦИ???????????

    Коментиран от #27

  • 26 Гост

    2 0 Отговор
    Тая е като змия усойница на снимката.
  • 27 факт

    1 0 Отговор

    До коментар #25 от "Карли":

    Още Сирия не е паднала. Отговорила баба Ванга, когато я попитали дали ще има световна война.
  • 28 Хейли - грозна си като магарешка смърт!

    1 0 Отговор
    Аз знам че има ГОСПОД БОГ ! Туй дето Юнайтед Снейкс върши не е "КОШЕР"! Това е АВОЙ ДЕЗУРЕ!