Last news in Fakti

6 Април, 2017 17:06 5 475 13

Зарин е убил хората в Идлиб (СНИМКИ)

  • сирия-
  • идлиб-
  • зарин-
  • химическа атака-
  • русия-
  • дамаск

Турското здравно министерство съобщи, че при аутопсията на телата на три жертви са констатирани следи от зарин

Зарин е убил хората в Идлиб (СНИМКИ) - 1
Снимки: БТА/АР

Турското министерство на здравеопазването съобщи, че при аутопсията в град Адана на три тела на жертви на предполагаемата атака с отровен газ в провинция Идлиб в Северозападна Сирия, са констатирани следи от бойното вещество зарин. Новината предаде турският телевизионен канал НТВ.

В съобщението се посочва, че продължава лечението в болници в Хатай и Адана на 31 пострадали при нападението.

По-рано днес турският министър на здравеопазването Реджеп Акдаг заяви, че резултатите от направената в Турция аутопсия на жертви на нападението в Идлиб, ще бъдат изпратени в Хага за допълнителен анализ.

Зарин е убил хората в Идлиб (СНИМКИ)

Предполагаемата химическа атака в Сирия във вторник беше извършена в град Хан Шейхун, който е под контрола на бунтовници. Западът обвини сирийския режим, че неговите военновъздушни сили са използвали химическо оръжие.

Дамаск и Русия отрекоха. Според тях отровен газ е изтекъл от поразен при атаката оръжеен склад на терористи.

Зарин е убил хората в Идлиб (СНИМКИ)

При нападението загинаха най-малко 86 души. Други над 30 пострадали бяха транспортирани за лечение в Турция, като трима от тях починаха по-късно.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тюююю

    8 2 Отговор
    Да вземат да я разделят на няколко държави тая земя и да спрат да се трепят . Само ония изроди от ИДИЛ да ги изтребят!
  • 2 Бате Цецо

    10 5 Отговор
    То че зарин е отровил хората е ясно, но кой казва истината не е. Дали заринът е складиран от бунтовниците ударен от правителствена ракета или е дошъл от химическа глава на ракетата трудно ще се разбере.

    Коментиран от #3

  • 3 лечение в Турция

    10 4 Отговор

    До коментар #2 от "Бате Цецо":

    "Бунтовниците" викаш - браво, дресировката си пое по пътя...
    Вече наричаме терористите "бунтовници"
  • 4 Бай хой

    9 3 Отговор
    Дааа много интересно или пълен буламач. Ми то Асад трябва да е западен агент да използва химическо оръжие точно за идеите на запада. Друг смисъл няма.

    И тези така наречени бунтовници много излъскани ве и подготвени точно за химическа атака.

    Въх въх въхг какви чисти и спретнати дечица атакувани от злодея асад с химически оръжия и самоотвержените джахидисти с бели престилки помагат ли помагат. А ве вие нормални ли сте да се хващате на подобни водевили.
  • 5 кроко

    9 4 Отговор
    Нали в университета в Мосул разкриха, че ИД си прави отровни газове? Що всичко трябва да се приписва удобно на руснаците и Асад? И самия факт че т.нар. общественост вие като на умряло, говори че има нещо гнило. Дали щото руснаците са натиснали пак като при Алепо и запада иска да опази нещо, или просто за да преместят вниманието от убийствата в Мосул?
  • 6 гошо

    10 1 Отговор
    голем цирк , слаби артисти
  • 7 Диди

    4 9 Отговор
    Не само че хората са избити с отровния газ,бомбандирали са и болницата,в която са биле транспортирани останалите болни от газта.
  • 8 jambazina

    6 2 Отговор
    Айде някой да обясни, за какво му е на Асад да обгазява цивилни - каква би била файдата му от такова действие???

    Коментиран от #13

  • 9 Диди

    5 7 Отговор
    Това е ужасно.Вече използват химически оръжия няколко пъти в Сирия в течение на 4 години.Силните държави трябва да разследват случая и да реагират.
  • 10 Бай хой

    5 2 Отговор
    Дидке пробвай с нещо в което си добра. Може би ще спечелиш уважение и положителни оценки. С лозунги подкрепящи явни лъжи и инсинуации само се излагаш. Търси логика. Асад е лекар завършил във еликобритания. Смешни сте със станизирането му и със подкрепата ви към джахидистите.
  • 11 САЩ, ЕС и НАТО срещу РУСИЯ и Сирия !

    3 1 Отговор
    В Украйна вложиха $5 Милярда, за ИР се блъскат от 2003та там отидоха $1Трилион и Русия да разчисти момчетата от ИР?! Че тез пари за какво се харчеха? И преди и сега Зарина бе фалшив повод в ръцете на Чичо! Както Люситания 1914, както Райхстага 1934, Нлизнаците 2001, и сега пак. Нужен е ПОВОД и те ти го на! Защо никой не работи с Русия а гледат как да ги възпрепятстват?
  • 12 българка

    2 2 Отговор
    в сирия всички са терористи-руснаци,асад и всякакви други групировки.всички убиват цивилни.
  • 13 Сиза

    1 1 Отговор

    До коментар #8 от "jambazina":

    Каква му беше файдата на Сталин да избие милиони от собствения си народ?!
Новини по държави: