Last news in Fakti

7 Април, 2017 16:20, обновена 8 Април, 2017 00:20 10 446 19

Терор в Стокхолм - ОБЗОР (ВИДЕО+СНИМКИ)

  • швеция-
  • стокхолм-
  • камион

Инцидентът с камион в шведската столица е "атентат", обяви премиерът на страната Стефан Льовен

Терор в Стокхолм - ОБЗОР (ВИДЕО+СНИМКИ) - 1

Извънредна ситуация в шведската столица Стокхолм. Камион се е вряза по-рано през деня в тълпа на оживена улица в града.

Шведската полиция съобщи, че според предварителната информация, с която разполага, четирима души са загинали и 15 са ранени при нападението с камион в центъра на Стокхолм, предаде "Ройтерс".

Арестуван е мъж в северната част на Стокхолм, който се е признал за извършителя на днешното смъртоносно нападение с камион в центъра на града. Това съобщава вестник "Афтонбладет", цитиран от "Ройтерс". Вестникът се позовава на неназовани източници.

Мъжът бил с леки наранявания и твърдял, че е отговорен за атаката. Полицията потвърди, че е арестуван мъж, който може да е свързан с нападението. Според последните информации обаче вероятно той не е убиецът от Стокхолм.

Според някои данни трима души са изскочили от кабината на камиона и са започнали да стрелят, но подобна информация също не беше потвърдена.

Стотици души са бягали за живота си, след като машината се забила в ъгъла на сграда. Свидетели разказват за чути изстрели. На кадри, излъчени по телевизиите, се виждаха няколко души, които лежат на улицата. Имаше и покрити тела

Инцидентът стана на главната пешеходна улица "Дротнингатан" минути преди 15.00 часа местно време, съобщава Би Би Си. Говорител на местната полиция допълва, че в 14.53 часа е постъпил сигнал за помощ и ранени хора.

„Полицията получи сигнал, че лице в превозно средство е ранило други хора“, се казва в съобщение на правоохранителните органи, публикувано в Twitter.

Инцидентът с камиона в Стокхолм е "атентат", нямаха никакво съмнение шведските сили за сигурност. Премиерът на скандинавската страна Стефан Льовен също заяви, че "Швеция е подложена на нападение и всичко сочи, че става дума за терористичен акт". Един човек е арестуван във връзка с нападението, съобщи още министър-председателят, но думите му бяха отхвърлени от говорител на полицията.

Органите на реда дълго време твърдяха, че не е арестуван шофьорът на камиона, прегазил пешеходци и врязал се в търговски център в Стокхолм, предаде "Ройтерс". Те показаха кадри от охранителни камери, на които се вижда мъж, когото полицията издирва.

Терор в Стокхолм - ОБЗОР (ВИДЕО+СНИМКИ)

По разказите на очевидци обаче шофьорът е носил маска тип качулка и най-вероятно е задържан. В шведските медии дори се появиха кадри, на които се вижда как полицаи повалят на земята и арестуват мъж от арабски произход.

Терор в Стокхолм - ОБЗОР (ВИДЕО+СНИМКИ)

По последни данни машината е била открадната няколко минути преди атаката от паркинг на местен ресторант. По време на доставка до заведението някой скочил в кабината на шофьора и подкарал камиона, докато служителят го е разтоварвал, каза говорител на пивоварната Spendrups.

По данни на в. "Дагенс нюхетер" в станцията на метрото "Фридхемсплан", която е на няколко километра от улицата, на която беше извършено нападението с камиона, са отекнали изстрели.

Терор в Стокхолм - ОБЗОР (ВИДЕО+СНИМКИ)

Терор в Стокхолм - ОБЗОР (ВИДЕО+СНИМКИ)

Шведската полиция издаде предупреждение към столичани и гостите на града да се избягва центърът на Стокхолм.

По мостовете, съединяващи различните острови и части на града, се появиха дълги опашки от хора, връщащи се пеша към домовете си от офис сгради в центъра. След инцидента с камиона, третиран от властите като терористичен акт, метрото на Стокхолм и цялото движение в центъра на града изобщо беше спряно. До края на деня няма да се движат и крайградските влакове, тръгващи и пристигащи в центъра на Стокхолм.

Градската администрация пусна на сайта си обява, че предоставя на разположение на онези, които не могат да се приберат вкъщи заради липсата на транспорт, пет сгради. Полицията призова жителите да не идват в центъра на града, който е блокиран. Там е в ход акция по издирване на шофьора нападател.

Няколко автомобилни ленти за движение по Йоресундския мост през морето между Швеция и Дания са затворени по молба на шведската полиция, предаде ТАСС. "Движението по моста е ограничено. В посока към Дания са открити две ленти, за да може полицията на контролира преминаващите автомобили", каза представител на фирмата-оператор на съоръжението.

Посланикът ни в Швеция Валентин Порязов е в непрекъсната връзка с местните власти. На този етап няма данни за пострадали българи при инцидента. Това съобщиха за Факти.бг от министерството на външните работи.

Терор в Стокхолм - ОБЗОР (ВИДЕО+СНИМКИ)

Терор в Стокхолм - ОБЗОР (ВИДЕО+СНИМКИ)

Терор в Стокхолм - ОБЗОР (ВИДЕО+СНИМКИ)

На място са пристигнали спасителни екипи. Голям брой хора са били откарани с линейки от мястото на инцидента.

Присъствалите на мястото са напуснали района на инцидента, бягайки в паника. В центъра на Стокхолм и в има само тежковъоръжени полицаи и спасителни екипи, разказват очевидци. Журналист от в. "Афтонбладет" заяви, че униформените са в пълна бойна готовност. .

Терор в Стокхолм - ОБЗОР (ВИДЕО+СНИМКИ)

Терор в Стокхолм - ОБЗОР (ВИДЕО+СНИМКИ)

Шокиран очевидец потвърди пред националната телевизия, че е видял най-малко двама души да лежат на земята, след като камионът е преминал през тълпа пешеходци.

Разхождахме се и видяхме двама души да лежат на земята. После камионът продължи по улица "Дротнингатан", след това не видяхме какво се случва, разказа очевидецът.



Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Plovdiv

    78 6 Отговор
    Да им е "честито" на шведските либерастки изчадия, дето си наводниха страхотната държава с подчовешка мърша... После Радев бил крив, че стана първият от 25 години във властта, който се опълчи на тия, дето изкопаха гроба на половината държави в Западна Европа!
  • 2 Нафарфорий

    48 7 Отговор
    БРАЙВИК ИМА МИЛИОНИ ПОСЛЕДОВАТЕЛИ, ДАДЕ ДО УЛТИМАТУМ ДО 2020 ГОДИНА ДА РЕШИ ПРОБЛЕМЪТ С ИСЛЯМИЗАЦИЯТА - В ПРОТИВЕН СЛУЧАЙ НЕГОВИТЕ ПОСЛЕДОВАТЕЛИ ЩЕ ПРЕДПРИЕМАТ ДЕЙСТВИЯ!!!!!!!!!!!!!
  • 3 mediator37

    37 1 Отговор
    Какъв бил Хитлер? Какъв бил Брейвик?

    Коментиран от #17

  • 4 Vasik Atanasova

    41 6 Отговор
    ВОЙНА Е
    ТРЯБВА ВСИЧКИ ХРИСТИЯНИ ДА СЕ ОБЕДИНИМ
    ЗАЩОТО СЛЕД ВРЕМЕ МЮСЮЛМАНИТЕ ЩЕ СА ПОВЕЧЕ ОТ НАС

    Коментиран от #5, #6

  • 5 Брадвата

    25 4 Отговор

    До коментар #4 от "Vasik Atanasova":

    Еване му е майката, за да не намалЕваме толкова скоростно
  • 6 няма как да стане

    38 3 Отговор

    До коментар #4 от "Vasik Atanasova":

    Е как да се обединиме като малоумниците от Брюксел и Меркел не ни считат за хора-а за мюслитата за тях са богове...как да стане това??? Нали точно заради това масово хората намразиха Е.С.--защото мюслитата са на почит-а ние сме им робите....
  • 7 Гост

    28 3 Отговор
    Е така става като се правят на много толерантни. Май в тая Европа всички са сляпи за злото което допуснаха!! Чудя се с как може да се доверяват на тези гадове, след като самите те ПРЕЗИРАТ Християните!!!
    Колко тъп народ има в Европата..
  • 8 Спас

    24 5 Отговор
    Кога ще им оврат тиквите на западните Сорозчета?С мюслета фанатици мяма мир.Затова бий глупака по главата за да се сети,че не е прав!
  • 9 8888

    29 2 Отговор
    Не се ли реши въпросът с гаджалите ито бързо, ще превърнем в гаджаластан. Трабва да бъдат изцяло изритани от християнските земи и да се направи както в Япония. Муслитата не подлежат на цивилизоване. Религията им заличава всичко човешко в тези, които я изповядват.
  • 10 Plovdiv

    24 1 Отговор
    Малоумните евроГейски политици са тръгнали да оправят сирия и други държави на М..ната си, а нехаят, че собствените им държави си отиват!
    Никаква, никаква, хиляда пъти никаква интеграция на бежанци!!! Който долази, по най-бързия начин обратно адреса!
    И - май почвам да ставам фен на Европа на няколко скорости... Като искат да стават Рязанистан, нека западноевропейците бъдат оставени да си станат ислямски конгломерат, а ние в Източна Европа да се обединим около Орбан и да се защитим от туск и останалата либерастка сволоч!
  • 11 гост

    23 1 Отговор
    Явно някой хора не са доволни от гостоприемството.Явно някой хора все още не разбират че това е война на цивилизации.Религиозна война!Радев направи първа стъпка за да не се множат турските партий у нас защото ако продължава така след 5 години българска партия във парламента няма да има!Цяла турция ще гласува във България!
  • 12 зелено човече

    14 1 Отговор
    Спасе прав си, ама нали сме толерантни да не обидим някой.
  • 13 Plovdiv

    0 0 Отговор
    https://scontent.fosl1-1.fna.fbcdn.net/v/t31.0-8/17814315_600409323496880_1749232858690466304_o.jpg?oh=64166bbfb692751744cb919c388302c0&oe=59914F86
  • 14 ХЕИ

    12 0 Отговор
    някой обръща ли внимание на това ежедневие , все едно вирус, но честно да ви кажа някак си очаквано и не се изненадваш,след като знаеш че тези свине от ИДИЛ напълнили Европа с възторжено съгласие на много от лидери .Ще има още и още и така до края на света. Да не говорим за "силните думи" за солидарност и други малоумни речи. Има едно решение пришелци по бърза процедура обратно в кочината..от където са дошли да ни убиват..
  • 15 no name no face no number

    10 1 Отговор
    Нека Тръмп види сега истината и да не пуска ракети в подкрепа на тези идиоти. Въпреки че ми е странно как така предварително той знаеше за атентата в Швеция. Може и това да им е целта на американците те и без тва не ни уважат спомням си онази кучка дето каза Европа да го ду....
  • 16 Voz

    1 0 Отговор
    Ima uefa cup final tazi godina v stockholm e kak ?
  • 17 Mercedes-Benz

    11 0 Отговор

    До коментар #3 от "mediator37":

    Делото на Фюрера беше свято, защото се изправи в битка срещу Банката на семита, същият семит наводни Европа с измет!
  • 18 onq s golfa

    12 0 Отговор
    Що ли си мисля, че евреите дърпат конците и на християни и мюсюлмани, настройвайки ги един срещу друг, доволно потърквайки ръчички?
  • 19 факт

    5 1 Отговор
    САЩ ДОВОЛНО ПОТРИВАТ РЪЦЕ
Новини по държави: