Last news in Fakti

12 Април, 2017 13:14 2 426 10

Трудни преговори в Москва (СНИМКИ)

  • сащ-
  • русия-
  • рекс тилърсън-
  • сергей лавров

Важно е да не се допускат нови американски удари в Сирия, заяви Лавров пред Тилърсън

Трудни преговори в Москва (СНИМКИ) - 1

Важно е да не се допусне повторение на американските удари в Сирия. Това заяви руският външен министър Сергей Лавров на днешната си ключова среща с държавния секретар на САЩ Рекс Тилърсън в Москва, предадоха "Ройтерс" и ТАСС.

"Руското ръководство вече изрази принципните си оценки във връзка с този случай. Смятаме за въпрос от принципно значение да не допуснем риск от рецидив на подобни акции в бъдещето", подчерта първият дипломат на Москва.

Трудни преговори в Москва (СНИМКИ)

Ударите на САЩ срещу сирийска военна база са незаконни, заяви Лавров и добави, че се надява да на откровени и честни разговори с Тилърсън по създаването на широка антитерористична коалиция.

Държавният секретар на САЩ подчерта от своя страна, че иска да използва преговорите в Москва, за да разбере защо между Русия и САЩ има остри разногласия и да намери начин за преодоляване на различията. В началото на преговорите с Лавров Тилърсън заяви, че очаква с нетърпение открити и откровени дискусии.

Трудни преговори в Москва (СНИМКИ)

Тилърсън отбеляза, че срещата в Москва се провежда в момент, който е от важно значение за отношенията на двете страни. "Опитваме се да си обясним позициите си и да поговорим за тези области, в които нашите цели и задачи са общи, а интересите съвпадат, въпреки разликата в тактическите подходи", заяви той.

Трудни преговори в Москва (СНИМКИ)

Москва се надява да изясни перспективите за диалог със САЩ, включително по отношение на борбата с тероризма, заяви Лавров.

"Смятам вашето посещение за много своевременно. То предоставя толкова необходимите възможности да се опитаме, както се договориха президентите на Русия и САЩ, да изясним перспективите за взаимодействие по всички тези въпроси и преди всичко по създаването на широк антитерористичен фронт", подчерта той.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Джони Кеш

    4 24 Отговор
    Всичко е под контрол,ще платим на чичо Путин свалянето на Асад и продължаваме напред.
  • 2 Смирнов

    6 19 Отговор
    Мооомент -нали ракетите им летели накриво и не поразявали целта , а пък неземното ПВО на Рашка може да ги сваля- не му пречи земния релеф
  • 3 goni

    13 3 Отговор
    Не знам кой крив, кой прав, ама ного бързо дойде Държавният секретар на САЩ в Москва!:) Не виждам от какъв зор!:) Пердашат с Томаховките и ич да не им пука!:) Ама, а де!:) Да им се не начуди човек!:)
  • 4 Ь 7777

    16 6 Отговор
    Айде-започнаха американските теманета в Кремъл....Реално това е първата проверка на адекватност на екипа на Тръмп...
  • 5 Кой

    3 21 Отговор
    Русия , няма избор всички са срещу Асад ,тя не би искала да се самоизолира още повече ,санкциите да най малкото ,трилионите не са в Русия ,а в САЩ.
  • 6 ТЕРМИНАТОР

    2 9 Отговор
    Дошъл е за инструкции, или , или. Някой ще клекне ,оначе санкция, наказания мизерия.американците са заети в момента със севернокорейския фукльо. Някои джентълмени пращат от стока, и някъде трябва да се бракува старото оборудване и да изпробват новите. Имат си пари, могат да си го позволят. Кой се притеснява от това ще се види.
  • 7 Чета чета

    14 0 Отговор
    някакви всезнайковци по-горе и се учудвам как толкова бързо нашата нация изпростя и главоломно започна да се плъзга по гребена на новините. Е, то такава беше и целта на годините медийни манипулации, диктувани предимно от западните ни "приятели", ама нейсе... Та исках да кажа, че това всъщност е първа смислена стъпка на новото американско управление. Няма друг нефатален изход за света, освен този да се поддържа някакво поносимо ниво на напрежение. Реално, ако се остави всичко в ръцете само на САЩ, или светът ще бъде ликвидиран от свръхпроизводства и нови, уж много полезни технологии, или ако на руснака му свърши търпилото (пази боже), да се изтрепе целия познат ни свят.
  • 8 в ползу РОСИИ

    9 1 Отговор
    Дано Тилърсън да е дал железни гаранции на Лавров, че Сирия с Асад или без него ще остане в руската сфера на влияние.
  • 9 АЗ САМ

    1 12 Отговор
    ДО в ползу росии...- сферите на влияние се определя от търговията.....ама как да знае черв. полиран каскет на които само калашници и ракети му се привиждат.

    Коментиран от #10

  • 10 гостуващ

    8 1 Отговор

    До коментар #9 от "АЗ САМ":

    Червен полиран каскет с нагънат мозък по-ме кефи от гладко полиран мозък без каскет
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания