Last news in Fakti

12 Април, 2017 19:44 2 002 4

Баща завел дъщеря си в „Дисниленд“. Осъдиха го

  • дисниленд-
  • сащ-
  • флорида-
  • училище-
  • съд-
  • дете-
  • дъщеря-
  • баща-
  • великобритания

Съдът категоричен: Не може така!

Баща завел дъщеря си в „Дисниленд“. Осъдиха го - 1
Снимка: Disneyland

Британският върховен съд осъди баща, завел дъщеря си в „Дисниленд“ по време на учебен срок, предаде „Гардиън“. На по-долна инстанция мъжът е бил оправдан, но окончателното решение е различно.

Джон Плат завел детето си на незабравимо приключение в американския щат Флорида през 2015 година. По това време обаче момичето е трябвало да бъде в класната стая.

Върховният съд на Острова реши, че поведението на родителите е неприемливо. Решението на съда трябва да послужи за урок на другите родители, които планират подобни мероприятия.

Съдиите посочиха, че наредбите и учебните срокове на училищата трябва да се спазват. „Неразрешените отсъствия имат негативен ефект не само върху детето, но и на неговите съученици“, се казва в решението на магистратите.

Според тях отсъствията могат да повлияят на цялата образователна система. Джон Плат ще трябва да плати 120 паунда, отсече съдът.

Следващият път, когато реши да заведе детето си в „Дисниленд“, може би първо трябва да попита... учителите!


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Станка Изклатената

    2 4 Отговор
    Що за идиотизъм?!
    Може да е завел детето си с образователна цел, за да види атракциона "Див запад", кораб от "Карибски пирати" или една камара други интересни неща и въобще с какво право ограничават волята на родителя??!
    Тея за роби ли ни мислят, че не бива да си гледаме децата, както си искаме?!
    Ако изключат детето за неизвинени отсъствия, чия ще е вината - на родителя или на училището, че не е успяло да си свърши работата и да задържи интереса на детето?!
    И какъв е проблема с индивидуалното обучение тогава - наемаш частен учител и какво - ще те съдят всяка седмица, че детето ти не посещава училище ли?!
    ДЕБИЛИ...
  • 2 no name no face no number

    1 4 Отговор
    Някой ще ме съди и дава акъл как да възпитавам детето си, хахаха тва никога и на никого няма да позволя. Семесвото си е мое и най важни са семейните правила и закони чааак след това законите на държавата в която живеем Сори.
  • 3 0815

    5 0 Отговор
    Прочетете новият закон за "закрила" на детето... Ще могат да ви вземат децата когато си поискат. Вижте какви неща стават в Дания, Швеция, Норвегия, Германия... Вече няма семейство... Майка им жална на всички в ЕС...
  • 4 1234

    1 0 Отговор
    Така се спазват законите в другите държави,а не както у нас.Скимнало му на някого и не отишъл на училище,избягал от час,защото не му се влизало,ама на края на месеца идват за бележки за детските.Че то у нас учениците имат само права,но нямат никакви задължения.Никой няма право да им прави забележка защо не са в час защото щели да ни СЪДЯТ за тормоз,но иначе те могат да тормозят учителите и лелите в училищата,могат да трошат чинове,врати,да чупят мивки и чешми,НО никой няма право да им търси сметка за поведението им в училището защото който посмее защитници много,дал господ и Хелзингски комитет,и защита на правата на ЧОВЕКА,защото те са човеци,ама учителите не са....
Новини по държави: