Last news in Fakti

13 Април, 2017 13:52 986 0

ЕТА крие още оръжия

  • ета-
  • испания-
  • баски-
  • баска сепаратистка организация-
  • оръжия

Испанското вътрешно министерство смята, че баските не са предали целия си арсенал 

ЕТА крие още оръжия - 1
Снимка: Shutterstock

Министерството на вътрешните работи на Испания алармира, че баската сепаратистка групировка ЕТА не е предала целия арсенал, с който разполага. Това пише в днешния си брой в. "Мундо". Медията се позова на експерти по борба с тероризма от ведомството, предаде ТАСС.

Според министерството е възможно ЕТА да разполага с още няколко скривалища, в които да държи до два тона взривни вещества, около 80-90 пистолета, както и ракетни пускови установки.

ЕТА разкри на 8 април на френската полиция местонахождението на осем скривалища с оръжия. Френският премиер Бернар Казньов съобщи, че силите на реда са открили там около 3.5 тона боеприпаси, взривни вещества и оръжия.

В резултат на терористичните актове, извършени от създадената през 1959 г. групировка, са загинали над 800 души.

През 2011 г. ЕТА обяви, че прекратява въоръжената борба, но властите в Испания и Франция продължават да преследват нейни членове.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: