Last news in Fakti

15 Април, 2017 00:15 6 300 21

Русия имала по-мощна от мега бомбата на САЩ

  • русия-
  • бомба-
  • сащ

Това смята руски експерт

Русия имала по-мощна от мега бомбата на САЩ - 1
Снимка: БТА/AP

Използваната от САЩ в Афганистан GBU-43 не е най-мощната неядрена бомба в света. Това мнение изказа главният редактор на изданието „Арсенал Отечество“ Виктор Мураховский, цитиран от РИА Новости.

Според него руските военни разполагат с тротилов еквивалент на подобна бомба, която е четири пъти по-мощна от американския прототип.

САЩ атакуваха с бомбата подземни тунели на Ислямска държава в Афганистан. Според Мураховский GBU-43 има заряд от около 10 тона. Той смята, че в Русия е била тествана такава бомба със заряд от 40 тона.

Според него Съветският съюз е разработвал подобни бомби още по времето на Втората световна война. Мураховский смята, че американската бомба има ударен обхват от 1 км. В същото време руските прототипи имат обхват от поне 2 км.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 onq s konq

    18 45 Отговор
    По официални данни Русия за 2017 отделя около 80 милиарда долара за въоръжаване,Украйна -66млр. долара,Китай-215 млр.,а САЩ-...600 МИЛИАРДА!Та ако се сравнят САЩ и Русия,сметката показва ПОВЕЧЕ ОТ 6 ПЪТИ ПАРИ ЗАДЕЛЕНИ ОТ САЩ в сравнение с руснаците.При това положение логичният въпрос е ВЪЗМОЖНО ЛИ Е КАЧЕСТВОТО И КОЛИЧЕСТВОТО ВЪОРЪЖЕНИЯ НА ДВЕТЕ ДЪРЖАВИ ДА Е СЪИЗМЕРИМО?Може да имат превъзходни идеи и мисъл руснаците,но както е известно "с пръдня боя не става".

    Коментиран от #2, #7, #9

  • 2 И МАЛКИТЕ КАМЪЧЕТА ОБРЪЩАТ БЕЕМВЕНЦАТА

    37 7 Отговор

    До коментар #1 от "onq s konq":

    НАРОЧНО НЕ КАЗВАШ ЧЕ СЕБЕСТЙНОСТТА И ЕФЕКТИВНОСТТА НА ПРОИЗВЕДЕНИТЕ ОТ УШАНКИТЕ Е В ПЪТИ ПО ДОБРА ОТ ТАЗИ НА КРАВАРИТЕ.

    Коментиран от #10

  • 3 mediator37

    31 2 Отговор
    Руската вакуумна бомба е по-ефективно решение срещу джихадисти в укрития, защото изтегля въздуха и тия в дупките умират от липса на кислород и кървят. Взривната й сила също е по-голяма.
  • 4 Коня има голяма глава ама

    39 8 Отговор
    Цял живот тегли каруца! Единият е бандит и живее на грабежи и за сметка на колонии а Русия на собствени ресурси! Някога Русия повярва че ще живеем мир, дружба и взаимопомощта е, и се разоръжи с надежди и мечти за блаженни дни! Същото стори и Украина, унищожавайки ядреният си потенциал! И както винаги става със всеки който сам си сваля гащите, бере ядове и има дълбоки спомени от преживяни авантюри в задна полусфера! Русия е колония на САЩ и плаща в натура за да печата Рубли които следва втори път да ги обезпечи, т.е. Първия път плаща за правото а втори път за издаването на Рублите! Олигарсите Русия представляват американският бизнес интерес!! 85 % от крупните сделки се извършват чре американска бизнес регистрация! 95% от крупният бизнес в Русия е по американски контрол! И ?! Ко праим?! Путин сам срещу цялата олигархия и срещу Парламента и срещу Правителството , метър по метър тегли сам Русия към Референдум за Независимост и за запазване ма Русия от ОГРАБВАНЕ! Затуй КАТУЦАРЮ аз съм на страната на Путин и руският народ в борбата им за СВБОДА, за да живеят като хора! А не като роби поддържащи живота на американците! СЛАВА РОССИИ !

    Коментиран от #12

  • 5 Каруцарю

    49 10 Отговор
    Русия ни даде правото да сме народ с държава до днес! Ако не можем да и помогнем ние с материална помощ то поне с МОРАЛНА можем и следва да откликнем както някога Русия ни даде живот! Наш свещен дълг е да сме рамо до рамо с Руският славянски народ! Та друг народ тъй близък като Руският - ние нямаме! И трябва да го ценим! СЛАВА РОССИИ !
  • 6 Пашева

    9 2 Отговор
    Да хвърлят имот двата фронта по една ядрена бомба и да се свърша ... И без това това нашето не е живот!
  • 7 Ибрахим

    32 4 Отговор

    До коментар #1 от "onq s konq":

    кон са роди добитък ще умреш.
    то и нашите магистрали два пъти по скъпи от немските ама качество йок.

    Коментиран от #21

  • 8 Plovdiv

    16 0 Отговор
    Щом през 21 век Великите сили докараха съперничеството помежду си дотам да си мерят бомбите, значи работата е наистина на зле.
  • 9 dopler

    0 10 Отговор

    До коментар #1 от "onq s konq":

    Само да вметна, че бюджета на САЩ за МО, за 2017 е 660 млрд., с промените наложени от Тръмп. За Русия ефективният военен бюджет е около 60 млрд. Сами може да си направите разликата.. За другото съм съгласен.
  • 10 контрапункт

    7 17 Отговор

    До коментар #2 от "И МАЛКИТЕ КАМЪЧЕТА ОБРЪЩАТ БЕЕМВЕНЦАТА":

    Хайде да се замислиш какво руско (с изключение на водката) ползваш у вас, и в ежедневието си....Американски, корейски или японски телефони и компютри, подобни марки битова техника, подобни марки телевизори, и всякаква сателитна техника, немски, френски, корейски или японски автомобили. Хайде пак да помислиш за ЕФЕКТИВНОСТТА на руските стоки - без значение какви...

    Коментиран от #11, #14

  • 11 Ибрахим

    14 6 Отговор

    До коментар #10 от "контрапункт":

    те руснаците на дребно не работят.всяка сутрин като се събудиш да знаеш че всичките тея стоки де ги изброи им трябва енергия.дали електрическа дали гориво все тая.без руските стоки ще знаеш сме живи умрели.пък ти си мили там за айфончета разни.
  • 12 onq s konq

    5 12 Отговор

    До коментар #4 от "Коня има голяма глава ама":

    Смаян съм от хрумването ти че Путин е мъченик ,който "тегли метър по метър Русия към Референдум за независимост"/?!/сам срещу Парламента ,Правителството и Олигархията!Първо:В руския Парламент има 4 партии,2 от които са ПРО-ПУТИНОВИ И ДРУГИ ДВЕ,КОИТО СА ЛИЧНО НА ПУТИН.Което значи,че на практика НЯМА ОПОЗИЦИЯ И ВСИЧКО СТАВА ПО ВОЛЯТА НА БОГ ПУТИН.Второ-За какъв Референдум за независимост говорим,след като Путин освен милионното МВР създаде наскоро и Гвардия вътрешни войски което прави Русия една от НАЙ МИЛИЦИОНЕРОЗИРАНИТЕ ДАРЖАВИ НА СВЕТА,като въпреки това е ном1 по затворници на глава от населението?И трето-Как Путин ще се бори срещу олигархията,след като ТОЙ Е НАЙ-ГОЛЕМИЯ ОЛИГАРХ С МИЛИАРДИ ДОЛАРИ ПО ТАЙНИТЕ СИ СМЕТКИ?Пък че ти си възхваляваш Путин-не се очудвам,предвид "старателно кривата ти линия на разсъждения".

    Коментиран от #15

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Бай хой

    9 5 Отговор

    До коментар #10 от "контрапункт":

    Алоуууу контраша, ти май си съвсем неграмотен. Коъ туй дет ти идва от сащ, япония. Я се информирай случайно да не идва от комунистически Китай или от Индия. Кафа от тъпи парчета.
  • 15 Бай хой

    9 4 Отговор

    До коментар #12 от "onq s konq":

    Конь що не вземеш да обясниш колко партии има в сащ? Как цялата им държавна власт включително военен комплекср разузнаване, преса, халтура и т.н. се впуснаха да агитират и манипулират общественоста. Я обясни как в момента извършват агресии по целия свят без да се допитват до никого включително и до президента им и конгреса им.
  • 16 ХАСАН

    4 7 Отговор
    Ей това-светът е обречен пак между двата блока-пак имаме кой ,кой е- Русия и Сащ се карат но невинни жертви умират! Двамата постоянно воюват помежду си на "чужд тепих". Прав е Ердоган като казва че човечеството трябва да има нова алтернатива-нов световне ред - Светът е по голям от пет( страните членки за сигурност на ООН)
  • 17 Скорпион29

    20 3 Отговор
    Русия ми е близка като България а САЩ са ми далечни като педера.....тията
  • 18 ХАСАН

    7 5 Отговор
    Сега сигурно пак има някой оцелял в съседната пешера!като оня филм "Пришълеца" . Той пак ще се зарече да си отмъсти,пак ще има терори,бомби и убити невинни --едно и също
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 681 БЪЛГАРИЯ

    2 0 Отговор
    До Бай Хой пумашкият турчин . Ей чалма много си тъп с твоите цигански коментари смотаняк малоумен !
  • 21 Цоо0

    2 0 Отговор

    До коментар #7 от "Ибрахим":

    Това нашето не са магистрали, а "тапи". Всеки ден се задръстват и с километри опашки? Изглежда, че Боце и строителите са строили бариери, а не магистрали? вероятно строителните архитекти са сбъркали наименованието и са построили пътни бариери, а не аутобани? Във всеки случай най-изгодно е да пътуваш или с крака или с чартърен самолет, поне няма да висиш по "тапите". А че са най-скъпи най-скъпи са си нашите...нали се "усмояват" средства, а не се изгражда качество.