Last news in Fakti

15 Април, 2017 12:00 1 360 1

Нацисти зад атаката в Дормтунд?

  • дортмунд-
  • нацисти-
  • атака

Анонимно писмо поема отговорност за удара

Германските власти проучват нова възможност за евентуален извършител на атаката срещу автобуса на Борусия Дортмунд през таз седмица, съобщи ДПА.

Във вторник серия от взривове засегна автобуса на футболния отбор. Това стана само часове преди мача от Шампионската лига с Монако. След инцидента пострада ръката на футболиста Марк Бартра.

Има сведения, че полицията в града е получила анонимен имейл. Неговият подател е имал потребителско име Адолф Хитлер. В него има обръщение срещу мултикултурализма. Заявява се също така и че атаката в Дортмунд е била „последно предупреждение“.

От Федералната прокуратура потвърдиха за получаването на подобно писмо. Сега се проучва възможността за евентуално крайно десни извършители на атаката срещу автобуса.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 no name no face no number

    9 1 Отговор
    Принципно феновете на BVB се водят такива не ми се вярва да си посегнат на отбора. Но иначе аз лично мога да ги разбера. Германия заприлича на арабска държава с джамии. Хората все пак си имат мнения и искания, но демокрацията ги е забранила само заради това име от историята, но хората живеят днес и сега и техните искания се подтискат.
Новини по държави: