19 Април, 2017 10:04 5 166 12

САЩ с тежка закана към Северна Корея

  • майк пенс-
  • закана-
  • северна корея

Страната е готова да даде решителен отговор на всяка провокация

САЩ с тежка закана към Северна Корея - 1
Снимка: БТА/AP

САЩ ще дадат "поразителен и ефективен" отговор за всяко използване на конвенционално или ядрено оръжие. Това беше заявено от вицепрезидента на САЩ Майк Пенс. цитиран от CNBC.

Пенс говори от борда на кораба "USS Ronald Reagan". Той обяви, че САЩ ще продължат да работят с Япония, Китай и други свои партньори, за да продължат да оказват икономически и политически натиск над Северна Корея.

"САЩ винаги ще търсят мир. Но при президента Доналд Тръмп щитовете винаги ще са вдигнати, а мечовете готови.

Тези, които решат да тестват нашата готовност, трябва да знаят, че ще получат решителен и ефективен отговор за всяка употреба на конвенционално и ядрено оръжие. Ние сме подготвени", заяви Пенс.

Той беше на посещение в американската база "Йокозука. Тя се намира край Токио. В момента Пенс е на посещение в Япония. Тя е част от неговата обиколка в Азия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    19 14 Отговор
    Само приказки и страх за действие.
  • 2 misli posle govori

    9 21 Отговор
    Тия изкази на американската администрация, много напомнят на времето на републиканците с Буш (младши) преди редица интервенции на американците.Очевидно са им вдигнали мерника и в момента подготвят почвата за военна намеса.
    Да вземаме пуканките и пред телевизора.Поне системата THAAD да сис свърши работата, защото може да я пробат севернокорейците.
    Доколкото съм чувал, тази система на противоракетен щит проследява балистичната траектория и момента на пуск за обезвреждането и става на разстояние 50-55км преди да удари набелязаната цел.Т.е когато възможността за корекции на траекторията се намали максимално, независимо от степента на свръх-звуково ускорение при опит за атака по конкретна цел.

    Коментиран от #4

  • 3 misli posle govori

    4 11 Отговор
    Тука са писали руснаците за тази система и техническото състояние и възможностти.Значи са я разположили в началото на април
    http://bastion-karpenko.ru/thaad/
  • 4 ммммм

    21 9 Отговор

    До коментар #2 от "misli posle govori":

    много работи може да си чувал, и а яз бях чувал за мега супер томаховките дето 36 ги приземиха като пъпеши в морето, а другите ги отклониха в пустиянат така че да удярат керван с камили, за супер радарите на САЩ детовсичко виждали и чували ама така и не разбраха кога Русия взе Крим без нито един изстрел, как така влезе и овляда цяла Сирия, и всичко това САЩ го разбраха от репортетите на Т, хъкапха мъкаха и все тая.
    А иначе си прав американските технологии са супир ама както казва с пуканки пред телевизора на някой холивудски екшън с Брус Уилис.
  • 5 Ловеца на поршета

    8 23 Отговор
    Кво се занимават с тези гладни оръфляци. Да им пускат ракетите и да ги изтриват от земята. На никой не са необходими тези севернокорейски промити мозъци. Пък и после на тяхно място ще заселим нашите ,,умни" кратуни, които толкова много харесват севернокорейския начин на живот, култура, оръжие и ,,високи" технологии че ще си счупят пръстите да ни ги хвалят. Тъкмо ще имат възможност да им се порадват.
  • 6 Бай хой

    19 8 Отговор
    Краварска му работа. Сами си правят провокациите, сами си отговарят.
  • 7 БГ натовец

    27 6 Отговор
    САЩ винаги ще търсят мир......тва е достатъчно за да не им повярвам
  • 8 Кики

    17 0 Отговор
    Няма какво да добавя, то всеки ден едно и също. Само ще кажа на онова шимпанзе с пуканките да се моли да няма война, а не да сяда пред телевизора.
  • 9 гостът

    4 1 Отговор
    Китай не оказват никакъв натиск спрямо С.Корея.Защо ги намесват.Китайците казаха"който започне пръв ще го отнесе" .
  • 10 didi

    0 2 Отговор
    Raketite na Severna Korea sa izmislica edinstvenite po seriozni raketi sas koito raspolagat tezi koreiski maimuni say cc23 i scad za NATO tesa bezobidni
  • 11 didi

    0 1 Отговор
    Dobre4e ia ima bratska Rosia inak na Kim 4en un takiva shamari shtemu obrazuva Tramp po vrata i debeloto dupe na tozi severno koreiski kelesh
  • 12 69696

    2 2 Отговор
    Супер ме кефят щатите!
    Най-новите техники са при тях, бази по целия свят, не им пука от нищо и никой, изказват се със самочувствие..
    А не като Вова матрьошката..