Last news in Fakti

19 Април, 2017 13:11 1 238 3

Oфициално: Опозицията поиска отмяна на референдума на Ердоган

  • турция-
  • референдум-
  • реджеп ердоган

Прокюрдската Демократична партия на народите внесе във Висшата избирателна комисия искане за анулиране на резултата

Oфициално: Опозицията поиска отмяна на референдума на Ердоган - 1
Снимки: БТА/АР

Прокюрдската Демократична партия на народите (ДПН) внесе във Висшата избирателна комисия (ВИК) на Турция искане за анулиране на резултатите от референдума на 16 април за конституционни промени, предаде ТАСС.

Повод за решението са многобройни нарушения по време на гласуването, каза представител на партията.

Заместник-председателят на ДПН Митхат Санджар посочи, че фактът, че кампанията преди референдума бе проведена при режим на извънредно положение, докато лидерите на прокюрдската формация са в затвора, че е било отказано кандидати на партията да бъдат наблюдатели на вота, както и че са били използвани държавни ресурси за кампанията в полза на гласуването с "да" компрометират вота, информира "Ройтерс".

Oфициално: Опозицията поиска отмяна на референдума на Ердоган

Санджар каза, че някои избиратели не са могли да гласуват насаме и припомни, че ВИК реши да приеме неподпечатани бюлетини от референдума.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 да се вземе предвид

    0 1 Отговор
    Там ще стане гражданска война
  • 2 Диди

    3 2 Отговор
    В източна Турция където живеят много кюрди,по време на гласуването е имало турчин с оръжие,който е скандирал да се гласува с ,,да,, за референдума.Даваха го на снимка по немската телевизия.Референдума трябва да бъде анулиран.
  • 3 марха ба

    2 1 Отговор
    Утре ще има арести и бой в източна турция
Новини по държави: